четвер, 14 грудня 2017 11:25

Еволюція людини закінчилася, попереду деградація - вчені

Еволюція людини закінчилася, попереду деградація - вчені
Вчені шокували заявою про еволюцію людини Фото: naked-science.

Люди досягли максимуму в біологічних характеристиках, переконана команда авторитетних фахівців в області медицини, генетики та антропології.

Вони проаналізували дані за останні 120 років, пише журнал Frontiers in Physiology.

З'ясували, що за показниками ключових факторів - тривалості життя, росту та фізичних здібностей - людство більше не прогресує.

"Сучасне суспільство вже досягло власних кордонів. Ми - перше покоління, яке це усвідомлює", - говорить професор медицини Жан-Франсуа Туссен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100 зірок на годину: Землю освітить "найбагатший" зорепад

Максимальна зареєстрована тривалість життя не перевищила близько 120 років. Середнє зростання з 1980-х залишається на рівні біля 170 см для жінок і 180 см для чоловіків. Швидкість відновлення спортивних рекордів різко впала.

Вчені вважають, що помітні зміни навколишнього середовища можуть змусити нас знову "відкотитися" до колишніх розмірів та терміну життя.

"Зниження людських можливостей, яке ми спостерігаємо сьогодні, вказує на зміни в навколишньому середовищі, включаючи кліматичні. За останнє десятиліття в деяких країнах Африки середнє зростання жителів зменшилося. Це показує, що деякі спільноти вже не можуть забезбечувати достатнє харчування всім дітям, підтримувати здорові умови існування для них", - говорить професор Туссен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому кохання з першого погляду не буває - вчені

Нове дослідження, проведене вченими з Китаю та Канади, показало, що музична освіта позитивно впливає на слухову і розмовну системи. Тому музиканти краще розпізнають мову, коли рівень фонового шуму підвищений.

Зараз ви читаєте новину «Еволюція людини закінчилася, попереду деградація - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі