четвер, 07 грудня 2017 07:17

Вчені: музична освіта допомагає дітям

Вчені: музична освіта допомагає дітям
Вважають, що уроки музики підсилюють розумові і нейробіологічні механізми розмовної мови, особливо в непростих для слуху умовах Фото: oane

Нове дослідження, проведене вченими з Китаю та Канади, показало, що музична освіта позитивно впливає на слухову і розмовну системи.

Тому музиканти краще розпізнають мову, коли рівень фонового шуму підвищений, пише The Deccan Chronicle.

У дослідженні взяли участь 30 людей. 15 з них були музикантами, а інші - ні. Середній вік добровольців становив 22 роки. Музиканти почали здобувати музичну освіту у віці до 7 років і займалися музикою мінімум 10 років. Вони практикувалися три рази в тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100 зірок на годину: Землю освітить "найбагатший" зорепад

В ході дослідження учасникам потрібно було розпізнавати різні склади при мінливому рівні фонового шуму. Дослідники стежили за активністю мозку добровольців за допомогою функціональної магнітно-резонансної томографії. Коли фонового шуму не було, групи справлялися із завданням однаково.

При підвищенні рівня шуму музиканти розпізнавали мову краще. Це супроводжувалося активацією лівої нижньої лобової і правої слуховий зон їх мозку. Також фахівці помітили: "малюнки" нейронної активності, пов'язані з фонемами, з яких складалися склади, в слухових і речедвігательних областях у музикантів були чіткіше. Крім того, музична освіта зміцнювала зв'язку в слухомоторній нейронній мережі.

Про наближення смерті свідчить різке зниження артеріального тиску у літніх людей. Про це повідомляють у дослідженні журналу JAMA Internal Medicine.

Зараз ви читаєте новину «Вчені: музична освіта допомагає дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі