понеділок, 09 жовтня 2017 07:17

Вчені назвали продукти для поліпшення пам'яті

Вчені назвали продукти для поліпшення пам'яті
Вчені з університету Хельсінкі назвали складові дієти, здатної поліпшити пам'ять. Фото: Nakonu.com

Вчені з університету Хельсінкі назвали складові дієти, здатної поліпшити пам'ять. В основі її - продукти, які стоншують клітинні мембрани, що сприяє збільшенню швидкості обміну сигналами між клітинами.

Фінський дослідник Сату Ювякорпі рекомендує якомога частіше включати в свій раціон рибу, багату жирними кислотами омега-3. Це дозволить збільшити проникність клітинної мембрани і поліпшить здатність клітин передавати сигнали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік протягом року їв тільки картоплю

Крім того, це хороший засіб боротьби з депресією, пише Helsingin Sanomat.

Оливкова олія, бобові, біле м'ясо, ягоди, горіхи і листя салату також позитивно впливають на мозок і покращують процес запам'ятовування. Чай, кава і какао теж рекомендовані для профілактики забудькуватості. Зловживати не варто, а ось 3-4 чашки в день покращують кровообіг мозку.

Є й продукти, які навпаки роблять негативний вплив. Велика кількість вуглеводів низької якості і жирів породжує забудькуватість. Алкоголь, куріння і нестача вітаміну B - ось головні вороги, стверджує дієтолог. Крім того, все це може сприяти розвитку хвороби Альцгеймера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як досягти довголіття

Експерти Американської асоціації серця повідомили, що олія кокосового горіха настільки ж шкідлива для здоров'я, як тваринні жири у м'ясі та вершковому маслі. За їхніми даними, кокос також складається з насиченого жиру, який утворює "поганий" холестерин.

Зараз ви читаєте новину «Вчені назвали продукти для поліпшення пам'яті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі