неділя, 24 вересня 2017 06:06

Чоловік протягом року їв тільки картоплю

Протягом 2016 року австралієць Ендрю Тейлор харчувався лише картоплею.

Про це повідомляє news.com.au.

"Минулого року у мене була депресія, але вживання картоплі допомогло її побороти. Хоч деякі відмовляли мене й казали, що це був нездоровий підхід до їжі, а інші вважали, що я не зможу протриматися 12 місяців", - розповідає чоловік.

Від 1 січня він не торкнувся жодної іншої їжі, крім картоплі. Схуд на більше як 50 кг.

Автор: news.com.au
   Ендрю схуд на більше як 50 кг
Ендрю схуд на більше як 50 кг

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієта довгожителів: що потрібно їсти для тривалого життя

Відтепер не приймає жодних антидепресантів, став добре спати. Також позбавився від болі у суглобах, які мучили після футбольних травм.

"Картопля містить практично все необхідне. У ній багато вуглеводів, але достатньо білка і жирів, а крім того, картопля є джерелом заліза, вітаміну С та клітковини", - каже Ендрю.

Австралієць вживав звичайні страви з картоплі і солодкі варіанти, доповнюючи травами, томатним соусом або соєвим молоком. А ще регулярно приймав вітамін B12.

Каже, перші два тижні картопляної дієти були майже нестерпними. Далі стало простіше – Тейлор почав влаштовувати картопляні вечірки для друзів і знайшов ресторани, які доставляють страви з картоплі.

Автор: styler.rbc.ua
  Тейлор почав влаштовувати картопляні вечірки для друзів і знайшов ресторани, які доставляють страви з картоплі
Тейлор почав влаштовувати картопляні вечірки для друзів і знайшов ресторани, які доставляють страви з картоплі

Йому було цікаво, як цей експеримент позначиться на його здоров'ї. Він регулярно здавав аналізи крові і стверджує, що всі показники були в нормі.

Лікарі та дієтологи вважають, що картопляна дієта здатна забезпечити організм поживними речовинами, мінералами і вітамінами, особливо якщо до білої картоплі додати солодку – це зменшить дефіцит вітамінів А і Е.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік протягом року їв тільки картоплю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі