четвер, 02 лютого 2023 11:11

До Землі летить зелена комета, яку не бачили 50 тис. років: вражаюче фото

Комета C/2022 E3 (ZTF) 1 лютого наблизилася до Землі на максимальну відстань у 41 млн км.

Востаннє вона наближалася до Землі 50 тис. років тому, пише Starwalk Space.

"На фото португальського астрофотографа Мігеля Кларо видно як зеленуватий хвіст, утворений вуглецем, що виділяється кометою, так і рідкісний антихвіст", – ідеться у повідомленні.

Автор: Miguel Claro
  До Землі наблизилася комета, яку не бачили 50 тис. років
До Землі наблизилася комета, яку не бачили 50 тис. років

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неймовірний кадр: астрофотограф зазнімкував "втрату" хвоста зеленої комети

Комету сфотографували пізно вночі 22 січня на відстані 67 млн км з обсерваторії Dark Sky Alqueva у Португалії.

"Світлину вдалося отримати шляхом поєднання 40 окремих експозицій, які були зняті по 200 секунд кожна. Загальний час становив 130 хвилин", – пише видання.

Індійський фотограф Сумʼядіп Мукерджі з Калькутти уперше зафіксував комету C/2022 E3 (ZTF), яка пролітала повз Землю. Комету C/2022 E3 (ZTF) ідентифікували на початку березня 2022 року, коли вона була помічена ширококутною оглядовою камерою на Zwicky Transient Facility Паломарської обсерваторії у Каліфорнії.

Вчені NASA зі знімків, зроблених апаратом SOHO, змонтували відео, де видно, як величезна комета фактично розчиняється в Сонці. На думку науковців, комета, яка насправді є шматком льоду, розчинилася в атмосфері Сонця через катастрофічне зближення.

Зараз ви читаєте новину «До Землі летить зелена комета, яку не бачили 50 тис. років: вражаюче фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі