вівторок, 27 листопада 2012 14:56

Робот-пилосмок прибирає квартиру за 1 годину
6

Робот-пилосмок
Фото: Фото: Володимир Мукан
Робот-пилосмок
Робот-пилосмок
Робот-пилосмок
Робот-пилосмок

У супермаркетах електроніки та інтернет-магазинах почали продавати пилосмоки-роботи. Вони самостійно виявляють сміття та прибирають його. Можуть працювати без присутності людини.

Робот виглядає як шайба заввишки 8 см, діаметром 32 см. Зверху на ньому невеликий екран і 8 кнопок. Знизу три колеса й дві щітки. Велика схожа на валик, прикріплена по центру пилосмока, менша - у лівому краю.

"Цією він прибирає у кутках, під шафами, над плінтусами", - розповів інженер з обслуговування та ремонту побутової техніки фірми YOUTECH Олексій Дмитренко.

Він вже два роки таким користується.

Робот, як і звичайний пилосмок, втягує пил у пластиковий контейнер.

"Час і дату увімкнення пилосмока виставляють кнопками. У встановлений час він вмикається й починає прибирати", - зазначив Дмитренко.

100 кв. м пилосмок прибирає за 1-1,5 години. Спочатку проїжджає кімнату по діагоналі, щоб просканувати кількість пилу. Потім починає прибирати.

"Якщо пил після цього лишається, він знову проходить те місце. Робить це до 10 разів. Пилосмок обладнаний системою проти заплутування у дротах. Тобто, якщо він десь заплутався, вибереться звідти. У кінці прибирання робот самостійно їде на базу заряджатися. Мій пилосмок прибирає у вівторок і п'ятницю поки я на роботі. Приходжу додому, а там вже чисто", - розповів Дмитренко.

Робот має більше десятка датчиків, які допомагають йому орієнтуватися на місцевості. Він розпізнає перешкоди та орієнтується, на якій висоті він працює.

"Якщо наприклад поставити його на стіл і увімкнути, він буде близько під'їжджати до краю, але не впаде. Під час прибирання він обходить всі меблі. Тому, щоб пришвидшити процес, я прибираю із підлоги всі стільці", - розповів Дмитренко.

У комплекті з пилосмоком продають "віртуальну стіну" - пристрій завбільшки із мобільний телефон, що світить двометровим променем, за який робот не заїжджає.

"Я використовую цю стіну біля мисок свого кота, щоб робот випадково не перекинув їх та не всмоктав всю їжу", - підсумував Дмитренко.

Вартість пилосмока-робота від 3600 грн.

Зараз ви читаєте новину «Робот-пилосмок прибирає квартиру за 1 годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі