вівторок, 09 квітня 2013 12:27

Тісто для ягідного пирога готують на сироватці
7

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

"Якщо треба швидко і невитратно щось спекти до чаю – повертаюсь до рецепту пирога на сироватці, – говорить 30-річна Ольга Хандусь. – Сама люблю посмакувати цим десертом. До того ж, ягоди можна використовувати свіжі, морожені чи у вигляді варення. Тому смакувати ягідним пирогом можна у будь-який сезон".

Господиня виливає у миску 0,5 л сироватки, додає 1 пакетик розпушувача та 1 ч. л. соди. Усе змішує та залишає на 20 хвилин у теплому місці.

Тим часом бере три яйця і збиває їх із двома склянками цукру. У цю суміш виливає відстояну сироватку і додає 3 склянки борошна.

"Потрібно поступово підсипати борошно, щоб не було грудочок. Звісно, краще використовувати міксер", – радить дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "супершоколадний" пісний пиріг додають корицю

Останніми інгредієнтами для тіста, які вона використовує, є натертий імбир та ванілін. Тісто виливає у змащену маслом форму і ставить у духовку на 40-60 хвилин.

"Люблю цей рецепт, адже пиріг виходить не сухий, який би крем ви не готували. Оскільки у холодильнику знайшла сметану, тому нею буду перемащувати пиріг", – каже господиня.

Вона збиває сметану з цукром і додає 3-5 ложок варення зі смородини.

Запечений пиріг розрізає по горизонталі на 2 коржі і перемащує кремом.

"Прикрасити пиріг можна кокосовою стружкою, шоколадом чи фруктами. Я використала залишки крему, адже дуже подобається насичений колір смородини", – пояснює Ольга Хандусь.

Зараз ви читаєте новину «Тісто для ягідного пирога готують на сироватці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі