понеділок, 04 березня 2013 15:02

У пиріг кладуть вишні, зварені у червоному вині

"Є пироги, коли вишні замочують у вині. А я печу пиріг, який начиняють вишнями, звареними у вині", - розповідає бориспільчанка Наталія Цісик.

Жінка бере півкілограма заморожених вишень, викладає на суху сковорідку, посипає половиною склянки цукру і заливає склянкою сухого червоного вина.

"Вино можна брати і куповане, і навіть дешеве, головне, щоб справжнє. Своє я купила у виноробів у Молдавії, тому не сумніваюся у його якості", - каже Наталія.

На середньому вогні вишні киплять при відритій кришці хвилин 5. Кількість рідини має випаруватися удвічі. Жінка бере ще 50 г вина і розчиняє у ньому 1,5 чайної ложки крохмалю. Виливає рідину на сковорідку і витримує ще хвилину. Чекає поки маса стане густішою. Залишає її прочахнути.

Тим часом робить тісто: збиває блендером 150 г  м'якого вершкового масла із 0,5 склянки цукру. Додає 2 столові ложки какао, 1, 5 склянки борошна, 0, 5 чайної ложки розпушувача для тіста. Розмішує блендером до утворення дрібних жирних крихт.

"Якщо маса не розбивається на крихти, можна ще трохи підсипати борошна. Потім треба обов'язково викласти форму фольгою, інакше рідка начинка може підтекти під низ  тіста і підгоріти. У мене так вийшло першого разу, хоч і брала силіконову форму".

Із частини тіста Наталя робить бортики, які стануть стінками пирога, решту крихт висипає на дно і придавлює. Зверху виливає вишневу начинку. Ставить у духовку на півгодини.

"Краї тіста мають зарум'янитися. Пиріг залишаю чахнути у духовці.  З форми виймаю, потягнувши за краї фольги", - підсумувала жінка.

 

Зараз ви читаєте новину «У пиріг кладуть вишні, зварені у червоному вині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі