вівторок, 11 грудня 2012 16:59

Пиріг із лаваша, сиру і зелені запікають до золотистого кольору

Пиріг із лаваша, сиру і зелені запікають до золотистого кольору
Фото Ірини Новак

Киянка Ірина Новак готує вдома сирний пиріг із лаваша. Рецептом із жінкою поділилася найкраща подруга.

"Я раніше навіть не уявляла, що із лаваша можна пекти пироги. До цього додумалися творчі люди, а я лише повторила рецепт. Лишилася задоволеною, та й чоловікові і сину страва дуже сподобалася. Готується пиріг із найпростіших продуктів, та й часу багато не забирає. Підходить для святкового столу, повсякденної вечері чи на обід. Син навіть не здогадався, що я випікала пиріг саме із лаваша. Думав, я заздалегідь підготувала листкове тісто", - розповідає Ірина.

Для страви бере два вірменських лаваші, 2 великих яйця, 250 грамів кефіру і по 1 пучку петрушки, зеленої цибулі й кропу. Також — 250 грамів твердого сиру.

"Найперше варю яйця вкруту, у окремій посудині на крупній терці натираю сир. Коли яйця зварилися, мілко нарізаю їх. Так само мілко кришу зелень. Змішую яйця і зелень із сиром, заливаю кефіром. Духовку нагріваю до 220 градусів, деко змазую вершковим маслом."

Розгортає лаваш. Викладає один його край у форму для запікання так, щоб другий звисав. Начинку із яєць, кефіру і зелені розподіляє на три частини. Першу кладе на лаваш, загортає другим шаром. Зверху кладе другу частину начинки і знову накриває лавашем. Повторює так іще раз. Запікає до золотистого кольору протягом 15 хвилин.

"Пиріг зовні виглядає схожим на лазанью. А якщо вже є така подібність, можна приготувати пиріг ще більш наближеним до цієї італійської страви. Для цього у начинку додають фарш, помідори і сир пармезан."

 

Зараз ви читаєте новину «Пиріг із лаваша, сиру і зелені запікають до золотистого кольору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі