середа, 31 жовтня 2012 16:29

До сирного пирога додають сезонні фрукти
6

Фото: Фото: Уляна Тимків

Мало не на кожні вихідні молода господиня Юля пече пиріг з домашнім сиром.

"Мій чоловік половину пирога з'їдає відразу, - зізнається Юля. – Каже, що смачнішого в житті не їв. Ось і доводиться мені щосуботи закочувати рукава і пекти сирний пиріг".

Господиня викладає на стіл усі необхідні інгредієнти для замішування тіста: півкілограма борошна, 150 грамів цукрової пудри, 250 грамів масла, 2 яйця, 100 грамів молока та пачечку порошку до печива.

"Тісто замішую не туге, - пояснює дівчина. – Воно повинне навіть трохи прилипати до рук. Розділяю його на дві майже рівні частини і залишаю в холодильнику на 30 хвилин".

Далі робить сирну начинку з півкілограма домашнього сиру, 100 грамів пудри, додає туди одне яйце і пакет ваніліну.

"Я змащую форму для випічки будь-яким жиром, - розповідає Юля. – Але найкраще, безперечно, маслом, тоді пиріг буде ароматним. Більшу частину тіста розтягую на деко, по периметру роблю з тіста невеличкі борти, щоб сирна маса не витікала. На тісто викладаю начинку з сиру, не розгладжую її, просто намагаюсь зробити так, щоб було рівномірно по всьому пирогу. Далі з решти тіста роблю вісім смужок, які викладаю на сир, роблячи між смужками однакові проміжки. Проміжки заповнюю фруктами".

Цього разу господиня виклала на пиріг виноград. Вона каже, протягом року пече з абсолютно різними сезонними ягодами та фруктами: персиками, абрикосами, сливами, полуницею, вишнями.

"Взимку я часто додаю консервовані абрикоси або вишні у власному соку, восени – зазвичай виноград, влітку – вибір широкий, перепробувала все, хіба що банани не додавала", - усміхається.

Випікає дівчина пиріг 30-40 хвилин при  температурі в духовці 180 градусів.

 

Зараз ви читаєте новину «До сирного пирога додають сезонні фрукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі