понеділок, 04 лютого 2013 15:08

"Бабусин пиріг" печуть з картоплі та гречки
5

Фото: Фото: Юлія Ліпіч

"На вітрині магазину побачила гречано-картопляний пиріг. Пригадала, що у дитинстві його моя бабця часто пекла. Ми його прозвали "Бабусиним пирогом", - розповідає 30-річна львів'янка Ірина Короп. - Коли вийшла заміж, приїхали з чоловіком до бабусі у гості. Вона казала: "Зараз вас пирогом пригощу". Чоловік у мене російськомовний, не міг дочекатися: "Когда уже етот пирог будем кушать". Думав, що він солодкий. Коли вкусив, вигукнув: "Такого екзотического пирога я еще не пробовал".

Для пирога Короп варить півкілограма картоплі та 300 грам гречки. Поки остуджує, замішує тісто.

Від 1 курячого яйця відділяє білок та жовток. До білка додає 1 столову ложку соняшникової рафінованої олії. Стільки ж ллє сметани. Досипає половину чайної ложки порошку до печива, солить. Коли місить, борошна додає стільки, аби тісто було, як на вареники.

До начинки на соняшниковій олії смажить одну середню цибулину. Картопляне пюре з'єднує з гречкою та цибулею. Сіль та перець додає до смаку.

"Якщо готую пиріг у звичайний день, додаю смажений шпондер. Якщо у піст, печуть без жирного", - каже господиня.

Розкатує тісто, викладає на пательню. На нього кладе начинку. Загортає краями тіста. Зверху мастить збитим жовтком, що залишився від яйця.

Пече у духовці на середньому вогні приблизно 20 хвилин. Витягає, коли шкірка рум'яніє. Пиріг добре їсти теплим. Подає разом зі сметаною.

"Після пирога півдня ходиш ситим", - зазначає Короп.

 

Зараз ви читаєте новину «"Бабусин пиріг" печуть з картоплі та гречки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі