27-річна Алла Корнієнко із міста Хмільник Вінницької області готує пиріг із сиром та вівсяними пластівцями. Спочатку готує тісто. Для цього бере 140 грамів муки та 230 грамів розм'яклого вершкового масла.
"Розминаю масло виделкою, додаю муку та 100 грамів цукру. Добре перемішую до однорідності. Тісто кладу на деко і розділяю пальцями. Так, щоб на всій його поверхні тісто було однакової товщини", - каже Алла.
Ставить деко в попередньо розігріту духовку на 15 хвилин, щоб тісто стало золотистого кольору. Тим часом готує начинку.
"Півкілограма домашнього сиру перемішую із 100 грамами цукру. Додаю одне яйце і добре вимішую, потім ще одне яйце, знов вимішую. Має вийти, як сиркова маса, - пояснює Корнієнко. - Окремо нарізаю два середніх яблука на маленькі шматочки, пересипаю їх цукром і корицею за смаком."
В окремій посудині змішує 140 грамів муки, 4 столові ложки вівсянки і 100 грамів цукру.
"Ще подрібнюю туди невеличкими шматочками 115 грамів вершкового масла і додаю трохи подрібнених горіхів. Все перемішую, - каже жінка і дістає із духовки деко із тістом. - Воно трохи підпеклось тепер викладаю начинку на всю його поверхню. Перший шар — сирну масу, потім - яблука з корицею, і вівсяною сумішшю закриваю зверху."
Випікає пиріг близько 40 хвилин. Прикрашати радить рідким шоколадом, збитими вершками або фруктами.
"Смакує пиріг холодним і гарячим. Моїй родині дуже подобається із гарячим молоком або какао, - каже Алла. - Поки зо три шматки кожен не з'їсть - не відірветься. А гості, коли приходять, хто його вперше пробує зразу каже:"Пиши рецепт!".
Коментарі
4