понеділок, 01 квітня 2013 13:48

Пісне "кучеряве" печиво можна подавати і до святкового столу

"Нещодавно почався піст, і щоденні страви обмежились практично від усіх продуктів тваринного походження. Відмовлятись від смакоти дуже не хочеться, господині викручуються, як можуть", - каже львів'янка Марічка Шамакова.

"В інтернеті можна знайти безліч рецептів пісних солодощів, - розповідає жінка, - та більшість з них буденні і не дуже смачні. За два останніх тижні перепробувала декілька, і зупинилась на "кучерявому печиві". Просте у приготуванні, має святковий вигляд та дуже ніжне і пікантне".

У глибоку миску сипле 3 склянки борошна, склянку білої кокосової стружки та 1 чайну ложку порошку для печива. Додає туди 150 грамів рафінованої олії, добре вимішує.

"В окрему металеву каструлю наливаю 150 грамів води, одну склянку цукру, щіпку солі та одну пачку ванільного цукру, ставлю на легенький вогонь і вимішую, доки цукор повністю розійдеться. Виливаю до маси та вимішую легке тісто. При потребі додаю ще борошна", - ділиться, вимішуючи тісто, Марічка.

Розділяє тісто на 2 частини – одну більшу, другу меншу. Ставить у холодильник на 20 хвилин.

"Меншу частину краще поставити у морозилку, бо воно має добре охолонути", - зауважує господиня.

Через 20 хвилин витягує з холодильника більшу частину тіста, розкачує прямокутним пластом товщиною 0,5 см.

"Викладаємо на деку, обов'язково застелену пергаментним папером. Зверху змащуємо джемом. В оригінальному рецепті використовують абрикосовий джем, я ж спробувала зробити з аличевим джемом, бо він з кислинкою, а я таке люблю. Насправді ж можна брати будь-яке варення на свій смак. Краще робити щоразу з різним, тоді печиво буде завжди різним і новим", - наголошує жінка.

Меншою частиною тіста за допомогою великої терки затирає пиріг зверху. Ставить у нагріту духовку на 20-25 хвилин.

"Виймаємо з духовки і одразу ріжемо ножем на невеличкі квадратики. Різати потрібно одразу, як виймаєте з печі, бо пізніше буде кришитися. Виходять кучеряві гарненькі тістечка", - резюмує Марічка Шамакова.

Тепер, за словами господині, можна робити улюблений напій – чай або каву – і насолоджуватись солоденьким.

"Нам з чоловіком дуже сподобалось. Одразу ж рецептом поділились з мамами. Тепер і вони у піст смакують смачним і ніжним печивом. Отож, постіться, але не відмовляйте собі у всьому, адже обмежувати себе у деяких продуктах зовсім не означає відмовлятись від смачного і солодкого", - усміхається дівчина.

Зараз ви читаєте новину «Пісне "кучеряве" печиво можна подавати і до святкового столу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі