середа, 13 березня 2013 14:27

Цукрове печиво з глазур'ю готують три дні

"Я печу цукрове печиво з глазур'ю, яке тримає форму, - розповідає киянка Катерина Тарабукіна, 27 років, власниця домашньої пекарні "ТараБекері" (TaraBakery). - Тісто у нього достатньо цупке. Не таке повітряне, як ми звикли. Більш м'яке буде розтікатися і не триматиме форму. Люблю вмочати печиво у молоко. Не з кавою, чи з чаєм. З молоком поєднання просто ідеальне. Саме печиво печеться швидко. А з глазур'ю доведеться "погратися".

Беру миску і збиваю у ній 225 грамів цукру з пачкою вершкового масла. Масло повинно бути кімнатної температури, якомога тепліше, інакше масло буде збиватися у комки. Все повинно бути одної температури. Вливаю два яйця, знов збиваю до однорідної маси. Тісто я трошки підсолюю. Ні розпушувача, ні соди не додаю, інакше не вийде. Я люблю в усьому ваніль. Тільки натуральну. Але одного пакетику для цього тіста достатньо. Руками вмішую в цю масу 550 грамів борошна. І все перемішую."

Каже, що місить руками. Розгортає тісто. За допомогою форми вирізає печиво. Каже, що тісто не можна зберігати у холодильнику. Пекти потрібно одразу після того як його замісили.

"Повинно вийти десь 70 штук. Форма може бути будь-яка. Нещодавно ми робити ведмедиків. На день святого Валентина замовляли сердечка. На 8 березня — квіточки. Форми можна купити, або самим придумати та вирізати із паперу. Печу печиво при температурі 190 градусів десять хвилин. Як тільки трошки починає золотитися виймаю. Кладу на решітку або на щось холодне. Коли печиво лежить на гарячому, то з тієї сторони, як вистигає, може бути вологим."

Печиво залишає на добу. Готує глазур.

"Збиваю 2 яйця міксером поки білки не почнуть трошки пінитися. Додаю дрібку солі. До 50 мл води, теплої кипяченої, і півкіло цукрової пудри. Все це збиваємо 5 хвилин. Тільки на міксері чи за допомогою комбайну, вручну це неможливо. Глазур повинна бути пишною білою-білою масою. Вона має бути спеціальної консистенції. Існує секрет 10-ти секунд. Беремо готову глазур, проводимо ножем вздовж. Якщо за 10 секунд затягнулась - це ідеальна глазур."

Розповідає, що частину залишає білою, щоб задати фон печиву. Іншу частину фарбує різнокольоровими харчовими барвниками та ставить у холодильник, затягнувши харчовою плівкою.

"Я використовую гелеві барвники. Але їх важко знайти. Тому раджу звичайні харчові у пакетиках. Додаю їх згідно інструкції на звороті. Спочатку наношу на печиво білий фон. Він теж сохне добу. А потім спеціальними пензлями чи за допомогою кулька з кондитерського паперу розписую глазур. Теж залишаю на добу сохнути. Готове печиво зберігається 2 місяці у герметично закритому посуді."

Зараз ви читаєте новину «Цукрове печиво з глазур'ю готують три дні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі