вівторок, 15 січня 2013 13:17

Макова нутелла смачніша за справжню

Тернополянка Леся Мартиненко, 32 роки, готує для гостей на свята солодкі бутерброди із маковою нутеллою. Рецепт вигадала сама.

"Одного разу захотілося чогось солодкого до чаю. Вирішила зготувати із того, що було в холодильнику. Оскільки усі домашні люблять згущене молоко, завжди маю кілька баночок про запас.  Так з'явилася на моїй кухні нова страва – домашня нутелла з маком", - розповідає Леся Василівна.

Жінка бере 1 банку згущеного молока. Варить його 40 хвилин. Тим часом перемелює 4 столові ложки маку. Розминає у мисці 400 г масла.

"Є такий секрет: щоб масло для крему не зрідло, його треба збивати не міксером, а саме рукою. Це мені колись розповіла одна знайома. Я багато разів перевіряла – так розминати його справді найкраще", - запевняє вона.

Коли молоко вистигне, потрохи доливає його до масляної маси і розмішує. Насамкінець додає перетертий мак, 1 чайну ложку кориці.

"Не завжди вгадаєш зі згущеним молоком. Буває, що маса виходить надто рідкою. Тоді подрібнюю і вкидаю 300 г печива "до чаю" чи "зі смаком топленого молока".  Воно м'яке, добре розчиняється у кремі. І вуаля, моя макова нутелла готова. Вона ще й смачніша за справжню виходить", - з усмішкою говорить Леся Мартиненко.

Тернополянка зазначає, що таку нутеллу можна їсти одразу, а можна поставити на ніч до холодильника, щоб застигла.

"Найпростіше – намазати нутеллу на чорний хліб. Такі канапки дуже хвалять і рідні, і гості. Крім того, її легко порізати на шматочки і подати як тістечко. А ще, як варіант, готовою масою можна перекласти торт. Тоді навіть печива не треба додавати, рідший крем краще просочить коржі", - радить господиня.

Зараз ви читаєте новину «Макова нутелла смачніша за справжню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі