неділя, 30 вересня 2012 14:06

Мушлі печуть із родзинками та горіхами всередині
7

Фото: Фото: Уляна ТИМКІВ

Мушлі, які зазвичай печуть до борщу з м'ясом та зеленню, львів'янка Ольга, пече по-своєму, і замість випічки до гарячих страв у неї виходить прекрасний десерт до чаю.

"Я просто обожнюю пекти, коли рецепт простий і доступний, без усіляких екстравагантних інгредієнтів, – каже Ольга. – Так і тут – дуже легко замісити таке тісто. 3 жовтки розмішуєте зі склянкою сметани, додаєте 200 грамів потертого маргарину і 2-3 склянки борошна".

Замішує тісто трохи м'якше та еластичніше, ніж на вареники і ставить його в холодильник.

"Тісто може й годину стояти в холодильнику, якщо я маю ще іншу роботу, – пояснює вона. – Але, якщо займаюсь тільки випіканням, то відправляю тісто до холодильника на хвилин 20. А тим часом готую начинку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вуха вкидають у маринад зі спецій

Склянку цукру збиває з 3-ма білками.

"Ще одна посудина знадобиться мені для найголовнішого складника, – продовжує Ольга. – Тут я перемішую родзинки і з горіхами. Ви можете будь-які солодощі сюди додати: курагу, наприклад".

Далі виймає тісто з холодильника і робить з нього орієнтовно 70 кульок.

"Тепер кожну розкачую, – коментує львів'янка. – І всередину кладу чайну ложку збитих білків і чайну ложку перемішаних родзинок із горіхами. Складаю вдвоє, тепер ще раз вдвоє і має вийти своєрідний трикутничок. Печу не довго – хвилин 20-25, при 180 градусах".

Зараз ви читаєте новину «Мушлі печуть із родзинками та горіхами всередині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі