середа, 19 вересня 2012 13:10

Кекс "День і ніч" смачніший за традиційний із родзинками та горіхами
8

Фото: Фото: Уляна Тимків

"Я вже багато років печу кекс "День і ніч", мої внуки тепер іншої випічки до чаю не хочуть. – розповідає Лідія, пенсіонерка. – Я маю близько 50-ти перевірених рецептів різноманітних кексів, але саме цей - улюблений".

"Готувати дуже легко, – продовжує Лідія. – спочатку розтираю 5 жовтків з 300г цукру, а 5 білків збиваю в блендері і додаю до жовтків з цукром".

Далі натирає пачку звичайного вершкового маргарину.

"Хоча в оригіналі мало бути 300 грамів маргарину, я весь час даю тільки 250-грамову пачечку", – запевняє господиня.

Додає 5 грамів ваніліну і потроху всипає заздалегідь відважених 300г пшеничного борошна, ретельно мішаючи тісто.

"Тісто має вийти як густа сметана. Форму змастіть будь-яким жиром і постеліть папір, не обов'язково спеціальний для випічки. – вириває звичайний аркуш паперу в клітинку з зошита. – Далі частину тіста вливаю в форму, а до решти додаю столову ложку какао-порошку. Добре треба перемішати, щоб темна частина, коли спечеться, була одного кольору."

Ретельно перемішує другу половину тіста з какао, виливає його у форму. Випікає господиня кекс при 180-ти градусах не менше, ніж 75 хвилин. Коли кекс вистигне, посипає його цукор-пудрою.

"Швидко, легко і недорого, без сухофруктів та горіхів, а виходить справжня смакота. – вихваляється Лідія. – Хоча моя кума пече такий же кекс, але не розділяє тісто, не додає какао, а всипає добряче родзинок і каже, що то кекс з її дитинства, такий, як колись продавали в магазинах."

Зараз ви читаєте новину «Кекс "День і ніч" смачніший за традиційний із родзинками та горіхами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі