четвер, 21 січня 2010 18:54

Даша Малахова пече кекси з білим шоколадом

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Телеведуча Даша Малахова (праворуч) на столичній виставці ”Книжковий світ” показує, як пекти кекси. Додає до них трохи натуральної ванілі по 35 гривень за паличку. Їй допомагає Тетяна Вороніна — редакторка книжки ”Картата Потата”, яку написала Малахова
Телеведуча Даша Малахова (праворуч) на столичній виставці ”Книжковий світ” показує, як пекти кекси. Додає до них трохи натуральної ванілі по 35 гривень за паличку. Їй допомагає Тетяна Вороніна — редакторка книжки ”Картата Потата”, яку написала Малахова

"Люблю, коли мене називають кухарочкою", — закатує рукави телеведуча 29-річна Даша Малахова на київській виставці "Книжковий світ". Вона готуватиме мафіни — міні-кекси з начинкою.

— Рецепт дізналася в Англії, 15 років тому. Там мафіни роблять із сироватки і масла. Я використовую сметану.

Для 12 кексів потрібні дві склянки борошна, чайна ложка розпушувача, по склянці сметани та цукру.

— Замість розпушувача підійде сода, погашена лимонним соком. За рецептом, потрібно два яйця, а я недавно готувала мафіни для презентації свого сайту і поклала одне. Забула. Вийшло ще краще. Тому тепер вбиваю одне яйце.

Тісто Малахова вимішує дерев"яною ложкою.

— Мафіни не люблять металу. Їм потрібна енергія рук, душа господині. Замішуйте повільно. Щоб було пухким, добре просійте борошно. Можна із розпушувачем.

Начинку для першої партії Малахова робить із натертого яблука та 0,5 чайної ложки кориці. Дістає жовту форму з 12 заглибленнями для кексів.

— Вона силіконова, тому не потребує змазки. Тісто в ній не пригорає. А коли витягуєш її з духовки, вона холодна.

У кожне заглиблення викладає по дві-три ложки тіста.

— Воно буде підніматися — заповніть лише дві третини об"єму. Мафіни випікайте 20–25 хвилин, доки не підрум"яняться. Або доки не почуєте їх аромат.

Вишню кладу насамкінець, бо вона фарбує тісто

Найулюбленіша випічка телеведучої — із мороженою вишнею та білим шоколадом. На 12 порцій вистачає 50 г шоколаду.

— Ламаю його на невеликі шматки й кладу в тісто. У духовці розтопиться. Вишню кладу насамкінець, бо вона фарбує тісто. Смачно також, якщо додати ванілі. Я купую натуральну по 35 гривень за паличку. Одна десь 15 сантиметрів завдовжки. Розрізаю її навпіл, дістаю насіння. На десяток кексів досить четвертини палички.

У наступну партію Даша всипає склянку маку й натерту цедру одного лимона.

— Не бійтеся експериментувати з начинкою. Можна додавати чорницю, родзинки, м"який сир, інжир. Бувають мафіни з беконом, тоді цукор не потрібен. Треба більше розпушувача і молоко. Важливе поєднання смаків. Якщо готуєте, наприклад, пиріжки, начинку підсолюйте більше за тісто. Має бути контраст.

Зазирає в духовку.

— О, вони повилізали. Схожі на Карпатські гори. Мафіни їдять охолодженими. Узагалі тепле тісто шкодить.

До ведучої підходить чоловік років 50-ти.

— Це ви та Даша Малахова, що по телевізору виступає? Ви в жизні набагато красивіша.

— Вам буде найкращий мафін, — сміється та. — Дайте я вас поцьомаю.

Зараз ви читаєте новину «Даша Малахова пече кекси з білим шоколадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі