понеділок, 11 березня 2013 12:49

Пиріг "Осіння радість" печуть з яблук та вишень
5

Фото: Фото: Юлія Ліпіч

"До мене зателефонувала донька. Казала, що із зятем та онуками їдуть з відпочинку у горах. Дорогою вирішили до мене на хвилинку заскочити. Я розгубилася: чим їх буду пригощати? За півгодини з продуктів, що знайшла у холодильнику, спекла пиріг "Осіння радість", - розповідає Олександра Смоль з райцентру Самбір Львівської області.

Для пирога господиня взяла 4 великих яблука. Помила, почистила, нарізала скибочками. Знайшла баночку вишневого варення.

"Зазвичай, додаю свіжі чи заморожені вишеньки. Але цього разу не було, тому взяла густе варення з ягодами без кісточок, - каже Смоль. – Зізнаюся чесно, з варенням вийшло навіть смачніше."

Для тіста підготувала п'ять курячих яєць. Господиня радить, з холодильника їх треба виймати завчасно. Через холодні яйця тісто може не вирости. Жовтки відділила від білків. До них додала 5 столових ложок цукру. Вінчиком збила до однорідної маси.

До білків додала дрібку солі та 6 столових ложок цукру. Міксером збила до міцної білої піни. Смоль зауважує, треба слідкувати, аби до білків не потрапила часточка жовтка чи крапля води. Тоді буде погано збиватися – це зашкодить тісту.

Збиті білки обережно з'єднує з жовтками. Додає пачку порошку для печива. 150 грам вершкового масла розтоплює на водяній бані. Додає до тіста. Поступово вводить 12 столових ложок борошна. Масу добре вимішує, вона виходить однорідною і рідкуватою.

Виливає у підготовлену форму, вкривши дно папером для випічки. На тісто тонким слоєм кладе варення. Зверху у довільному порядку викладає нарізані яблука. Присипає їх цукровою пудрою та корицею. Відправляє пиріг у духовку, розігріту до 180-200 градусів. Пече 30 хвилин.

Готовий пиріг студить, виймає з форми. Зверху притрушує цукровою пудрою.

Зараз ви читаєте новину «Пиріг "Осіння радість" печуть з яблук та вишень ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі