середа, 11 січня 2012 13:45

Смак свинячого рильця з часником і хріном забути неможливо
7

Фото: фото: Віктор ГОМОЛЬ

Марія Зозуля, 66 років, із Рівного до святкової вечері напередодні старого нового року готує страву зі свинячого рила. Рецепт їй дістався в спадок від бабусі німкені.

"Моя бабця його так готувала, що пальчики оближеш. Гадки не маю, де вона тому навчилася, - каже Марія Зозуля. - Найсмачніше рильце молодого кабанчика. Вибирати треба не порубане, а ціле й вагою не більше 2 кг".

Господиня на ринку купує рило, яке смалили соломою. Воно має приємніший запах.

"Рильце добре мию й відварюю в підсоленій воді щонайменше годину. Додаю лаврове лисття, перець. Кидаю цілу цибулину, кілька морквин і корінь хріну. Коли охолоне, то натираю добре часником і перцем", - пояснює вона.

Свиняче рило подають нарізаним. Прикрашають листтям петрушки, а збоку кладуть кілька ложечок натертого хріну з червоним бурячком.

"Смак словами не передати. Нагадує зельц і холодець. Але куди цим стравам до рильця з часником і хріном братися! Чого вартий тільки п'ятачок. Раз скуштуєш - на все життя запам'ятаєш. Без рила святковий стіл не той", - переконує господиня.

Зараз ви читаєте новину «Смак свинячого рильця з часником і хріном забути неможливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі