четвер, 22 грудня 2011 11:58

Їжачків випікають з котлетного фаршу

Ірина Голосинюк, 66 років, із райцентру Радивилів на Рівненщині ще студенткою вичитала в старій польській кулінарній книзі рецепт виготовлення фігурок їжачків з котлетного фаршу.

"Півкілограма жирної свинини та цибулину перемелюю на м'ясорубці. Додаю одне яйце та дві скибки розмоченого в молоці батона. Усе добре розмішую з двома щіпками меленого перцю та чайною ложкою солі, - пояснює Ірина Голосинюк. – З цього фаршу ліплю їжачків. Спершу роблю кульки, а потім формую носик. Очі – з перчинок, а голочки з сирої вермішелі. Найліпше для цього брати спагеті".

Господиня запікає півгодини фігурки їжачків у духовці при температурі 180-200 градусів.

"Прийшли до внуків на гостини діти й думали, що бабуся запекла справжніх їжаків. Довго не наважувалися їх скуштувати. Правда, потім так сподобалася страва, що за вуха не можна було відтягнути", - тішиться Ірина Голосинюк.

Зараз ви читаєте новину «Їжачків випікають з котлетного фаршу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі