пʼятниця, 15 вересня 2023 08:31

Які прянощі роблять засолені помідори неймовірно смачними

Які прянощі роблять засолені помідори неймовірно смачними
Засолені помідори вистоюються не менше тижня Фото: pixabay

Кожна господиня має свій рецепт приготування солоних помідорів.

Але є кілька основних правил, яких варто дотримуватися.

Як солити помідори

Томати не повинні бути переспілими і зіпсованими.

Підготовка розсолу

У чистій воді розмішайте цукор і сіль. Додайте спецій і прянощів - лавровий лист, перець горошком і корінь хрону. Цю суміш закип'ятіть.

Гарячим розсолом залийте помідори і накрийте кришкою. Дайте томатам настоятися і просолитися протягом декількох днів при кімнатній температурі. Потім сховайте закуску в холодильник.

Скільки за часом соляться помідори

Банки з помідорами, слід прикрити капроновими кришками і залишити настоюватися протягом чотирьох-семи днів при кімнатній температурі. Явна ознака дозрівання - помутніння розсолу, після чого помідори можна прибирати в холодильник або у погріб.

Малосольні помідори

Перед приготуванням помідори ретельно промийте і просушіть. Видаліть плодоніжки. Зі зворотного боку нанесіть невеликі хрестоподібні надрізи.

Помідори покладіть в поліетиленовий пакет і додайте сіль, цукор, дрібно нарізаний часник і зелень - кріп, петрушку, базилік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малосольні огірки стануть неймовірно хрумкими: що до них додати

Пакет зав'яжіть і акуратно перемішайте його вміст. Помістіть його в другий пакет і покладіть в каструлю або іншу зручну ємність.

Малосольні помідори доходять не більше двох-трьох днів при кімнатній температурі, після чого перекладіть томати в посуд або контейнер. Сховайте в холодильник.

Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує закрити на зиму овочеве асорті. Вийде дуже хрумке і пікантне. Його можна їсти просто так чи додавати до гарнірів і м'яса. Якщо ще ніколи не займалися консервацією, то пора. Цей рецепт якраз ідеально підходить для старту, бо він максимально простий.

Зараз ви читаєте новину «Які прянощі роблять засолені помідори неймовірно смачними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі