середа, 22 червня 2016 07:00

Зможемо все купувати в НАТО

— Позбудемося одвічної залежності від російської оборонки й посилимо свою армію, — каже військовий експерт Ігор КОЗІЙ, 56 років.

14 червня Міноборони України й НАТО підписали угоду про купівлю-продаж товарів і послуг через спеціальну агенцію.

— Це також дає можливість надавати якісніші медичні послуги бійцям, проводити ефективнішу реабілітацію ветеранів АТО, — про­довжує Ігор Козій. — Загальне матеріально-технічне забезпечення Збройних Сил можна також покращити — замовляти обмундирування, бронежилети, інструменти для ремонту техніки, запчастини тощо.

Через цю агенцію Україна може пропонувати свою військову продукцію. Наприклад, у НАТО є попит на наші широкофюзеляжні літаки від заводу "Антонов"". Їх використовують для транспортування техніки й бійців в арміях країн Альянсу.

Сьогодні наш військово-промисловий комплекс — слабкий. Доводилося закуповувати запчастини до військової техніки в пострадянських країнах. У першу чергу, в Росії. Тепер маємо доступ до системи закупівель НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Зможемо все купувати в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі