вівторок, 20 червня 2017 07:15

З Євросоюзом — безвіз, а з Росією — паркан і рів із кислотою

Парламентський комітет із питань національної безпеки та оборони виділить додаткові кошти на облаштування контрольованих ділянок кордону з РФ. Ватник від злості стискає зуби, у російських засобах масової інформації істерика. Й одразу кілька версій.

Перша — традиційна. "Ми адін народ", навіщо витрачати гроші на непотрібний проект? Друга — нічого в України не вийде. Не хвилюйтеся, сусіди, вже багато побудували. І частину стіни, й армію з нуля. Грузія за чотири роки створила сучасне військо при повній підтримці НАТО. На 27 тисяч осіб. Ми впоралися швидше і в десятикратному масштабі.

Проект "Європейський вал", або "Стіна", запустили 19 листопада 2014 року рішенням Кабміну Арсенія Яценюка. Передбачав спорудження траншей, ровів, спеціальних об'єктів. Його кілька разів змінювали, а фінансування урізали. І тут єврооптимісти мало не в один голос із російськими оптимістами: мовляв, міг би Яценюк давати більше грошей на будівництво. Міг би. А міг більше — на пальне для армії. На форму і зарплату. На нову бронетехніку. Але не на все відразу.

Чи не всі депутати в курсі, як волонтери збирали на тепловізори і "броники", уряд просив у борг солярку для техніки. Переконував директора підприємства спершу полагодити танки, а з оплатою потерпіти. Бо в бюджеті після Януковича було порожньо, а російська армія чекати не збиралася. Невже не знають цього деякі депутати? А чим же ви тоді займалися? З корупцією боролися, літали в США, купували квартири в центрі Києва?

А істерикою наших ватників і росіян я цілком задоволений. Психують? Значить, добре діло — слід доводити до кінця. І справа не у висоті огорожі, а в принципі. З Євросоюзом — безвіз і відкриті кордони. З Росією — візи і паркан. І рів із кислотою.

Зараз ви читаєте новину «З Євросоюзом — безвіз, а з Росією — паркан і рів із кислотою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі