четвер, 02 березня 2006 17:55

Вони про нас

Перед Бушем стоїть складний вибір


Як врятувати демократію в Україні та шанс, що вона колись пошириться на Росію? Перед адміністрацією Буша стоїть складний вибір. Якщо прозахідні партії здобудуть більшість в українському парламенті, що дуже сумнівно, Буш може натиснути на них із метою скасувати газову угоду в обмін на членство в НАТО. Але це може призвести до нового протистояння між Україною та Путіним. Тоді Києву знадобиться підтримка Штатів і Європи. Та вони зараз просять Кремль допомогти їм з Палестиною й Іраном. Можливо, Штати вирішать відсторонитися від газового імперіалізму Путіна, облишивши цю темну справу.


"Вашінгтон пост", США






До виборів сенсації годі й чекати

Троє співробітників Міністерства внутрішніх справ України,  обвинувачені у вбивстві незалежного журналіста Георгія Гонгадзе, — всього лише виконавці злочину. Інші причетні до цього особи сьогодні активно готуються до парламентських виборів.

Той скандал послабив колишнього президента Леоніда Кучму

 Той скандал послабив колишнього президента Леоніда Кучму. Новий президент Віктор Ющенко вже на другий день після революції оголосив розслідування цього вбивства своїм пріоритетним завданням. Однак по-справжньому цей процес так і не розпочався. І до парламентських виборів сенсації годі й чекати.


"Ліберасьон", Франція






Навіть російського культурного центру ніхто не створив

У "незалежній" Україні існує велика проблема. Упродовж п"ятнадцяти років у цій країні сформувалося покоління, яке вміє розмовляти російською, однак уже забуло, як грамотно нею писати. Тенденція скорочення чисельності навчальних закладів помітна мало не з дитячого віку. У Києві навіть не залишилося жодного дитсадка з базовою російською! І лише вісім російських гімназій. Навіть російського культурного центру в українській столиці ніхто чомусь так і не створив. Хоча Україна вже давно домоглася права відкрити такий центр у самому центрі Москви, на Арбаті.



"Московский комсомолец", Росія
Зараз ви читаєте новину «Вони про нас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі