вівторок, 20 жовтня 2009 17:22

Віктору Януковичу нагадали минуле

Президентська кампанія почалася: виборцям пропонують з"ясувати, хто стоїть за справою про педофілію та чому Віктор Янукович втретє не сів за групове зґвалтування.

У скандальній справі про педофілію, яка ознаменувала старт президентської передвиборної кампанії, з"являються все нові факти. Як з"ясували, у цій історії не обійшлося й без опального російського олігарха Бориса Березовського. А Віктору Януковичу, соратники якого оприлюднили інформацію про розбещення неповнолітніх, нагадали, що свого часу він учинив групове зґвалтування.

Одіозний Борис Березовський не тільки встигає насолити російській владі, він ще й примудряється бути задіяним мало не в кожному гучному політичному скандалі в Україні. А оскільки їх у нашій країні вистачає, то ж і прізвище кремлівського вигнанця в нас на слуху. Неочікувано засвітилася постать Березовського й у свіжому політико-кримінальному скандалі навколо ґвалтування дітей. З"ясувати, як саме причетний до справи російсько-англійський олігарх, закликає правоохоронні органи народний депутат Юрій Кармазін. Він пропонує слідчим органам допитати Березовського. Кармазін зокрема повідомив, що український правозахисник Едуард Багіров передав йому копію звернення до Бориса Березовського. У ньому йдеться про те, що керівник українського відділення Фонду олігарха Артем Дегтярьов, якого вважають коханцем Олени Полюхович, котра звинувачує чоловіка в педофілії, погрожував Багірову і вимагав відступитися від захисту обвинувачуваного у справі Дмитра Полюховича.

— Правозахисник пише, що йому погрожували, причому погрожували й з-за океану. Іде втручання в наші громадські організації, перешкоджають їх діяльності. Це звернення датоване ще 27 травня, тобто не під цей скандал, не під політичні розборки та вибори, — уточнив Юрій Кармазін на прес-конференції.

Парламентарій запитує: який стосунок має Борис Березовський до всіх цих подій, та коли припиниться втручання іноземців в наші справи? Проте Кармазін просить Генеральну прокуратуру, Службу безпеки та Міністерство внутрішніх справ насамперед допитати  Артема Дегтярьова, "близького друга" Олени Полюхович. Досі правоохоронці не зробили цього.

А тим часом Інститут Горшеніна 17–18 жовтня провів телефонне опитування щодо топ-теми вітчизняного інформаційного простору. З"ясувалося: більшість українців обурена скандалом, але засуджують тих, хто поширив інформацію до закінчення слідства.

Переважна більшість українців (78,5%) чули про зґвалтування дітей, яке пов"язують із табором "Артек". Нічого не чули про цю справу 21,4%. При цьому більшість опитаних (69,1%) вважають, що народні депутати і засоби масової інформації не мали права розголошувати інформацію про справу до закінчення слідства і прийняття судом рішення про вину підозрюваних. Протилежної точки зору дотримуються 18% опитаних.

На думку більшості українців (51,1%), звинувачення народних депутатів, які нібито замішані в скандалі навколо "Артека", — це "брудні політичні ігри". Справедливими такі обвинувачення вважають 13,4%. 35,5% — вагаються щодо оцінки цього.

На думку більшості українців, звинувачення народних депутатів, які нібито замішані в скандалі навколо "Артека", — це "брудні політичні ігри"

Отже, якщо Партія регіонів ставила за мету, обнародуючи інформацію про справу за підозрою в педофілії, вдарити по рейтингу своїх політичних опонентів, то їй це не особливо вдалося. Тому й не дивно, що багато хто із соратників Віктора Януковича, зокрема Ганна Герман, засуджують балакучість свого однопартійця Вадима Колесніченка.


"Регіонали" не тільки не досягли політичного ефекту від цього скандалу, а ще й нарвалися на контратаку.

Свого часу Григорій Омельченко — ще один із обвинувачів педофілів, звинуватив Віктора Януковича в участі у груповому зґвалтуванні жінки. 6 жовтня 2004 року Омельченко з трибуни Верховної Ради стверджував, що ним "отримана достатньо обґрунтована інформація, а тепер можна говорити і достовірна, про те, що пан Янукович уперше був засуджений за грабіж, а вдруге — за нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень". А далі парламентарій виголосив таке: "Після відбуття покарання Янукович знову скоїв тяжкий злочин — із групою осіб жорстоко побив і зґвалтував жінку, але відкупився від потерпілої, і кримінальна справа була закрита. У міліцейських матеріалах зазначається, що Янукович організував шайку бандитів, яка лютувала в Єнакієвому, і вечорами людям було страшно заходити в під"їзди будинків, виривав із рук жінок, ветеранів війни та праці сумки з трьома карбованцями, по-живому видирав із вух дівчат сережки вартістю 10 карбованців".

Омельченко тоді підкреслив: Янукович "боїться, що виборці будуть знати всю правду про його судимості, що в минулому він був грабіжником, злодієм, насильником, ...і його руки в крові від жорстокого побиття людей, і за таких обставин його ніколи не оберуть президентом України".

Схоже, українські виборці дізнаються ще багато цікавого й шокуючого. Президентська кампанія почалася.

Зараз ви читаєте новину «Віктору Януковичу нагадали минуле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі