вівторок, 10 грудня 2019 07:20

Уряд домовився з міжнародним валютним фондом про програму співпраці на 5,5 мільярда доларів

— Україна та Міжнародний валютний фонд знайшли повне порозуміння, — каже президент 41-річний Володимир Зеленський після телефонної розмови з директором-розпорядником Фонду Крісталіною Георгієвою 7 грудня.

МВФ та український уряд попередньо домовилися про нову трирічну програму фінансування на $5,5 млрд. Договір має затвердити керівництво Фонду та виконавчий комітет.

— Нас не влаштовують поточні темпи економічного зростання. Для пришвидшення ми продовжимо реформи, — говорить Зеленський.

"Ефективність угоди залежатиме від виконання комплексу узгоджених дій. Президент і я погодилися, що економічний успіх України залежить від зміцнення верховенства права, зростання доброчесності судової влади та зменшення ролі зацікавлених інтересів в економіці. Перш за все, необхідно захистити здобутки в очищенні банківської системи", — пише Крісталіна Георгієва, 66 років, у "Твіттері".

— Програма МВФ критично важлива для України. Великий зовнішній борг не зможемо обслуговувати без підтримки Фонду. Без нової програми Україна ризикувала опинитися у стані дефолту. Це означало б знецінення національної валюти, ріст безробіття і цін, — говорить інвестиційний банкір Сергій Фурса, 37 років.

— Вимоги Міжнародного валютного фонду не нові. Зараз найважливіше — створення ринку землі. А також намагання олігарха Ігоря Коломойського повернути націоналізований державою Приватбанк. Проте сам факт, що нову програму співпраці анонсували, — дуже позитивний дзвіночок. Говорить про те, що Коломойський програє.

— МВФ і великі країни, що стоять за ним, підтвердили політичну підтримку України, — каже співзасновник громадянської платформи "Нова країна" 53-річний Валерій Пекар. — Вдало вибраний час — буквально напередодні нормандських переговорів. Це посилює українську позицію. Росія хотіла би мати на переговорах слабшу і розгублену Україну без підтримки ключових партнерів.

Зараз ви читаєте новину «Уряд домовився з міжнародним валютним фондом про програму співпраці на 5,5 мільярда доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі