пʼятниця, 18 листопада 2011 06:51

Українці не хочуть фінансувати чиновників, які їх обдирають

 

Понад половина українців уважають припустимим не платити податки державі та за проїзд у громадському транспорті. Такі дані опитування оприлюднив Київський інститут проблем управління ім. Горшеніна.

— За роки незалежності моральні орієнтири українців суттєво не змінилися, — вважає професор Інституту соціології Юрій Саєнко, 74 роки. — За комуністичного устрою держава дурила людей, а вони намагалися вижити. Несли додому все, що могли — із заводів, колгоспів, продуктових баз. Це в'їлося в менталітет. У країнах Заходу люди знають, що комунальне господарство працює за рахунок грошей, які вони платять. Якщо не платитимуть — нічого не працюватиме і послуги не покращуватимуться. А в нас людина думає: "А чого я платитиму за проїзд у цьому розбитому трамваї?".

Таке ж ставлення і до сплати податків. Українці не хочуть фінансувати чиновників, які їх обдирають. Відсутній контроль за народною гривнею. Безкоштовної медицини немає, школи не укомплектовані необхідним обладнанням, міліція та податкова робить що хоче. Українець живе в атмосфері знущання.

Зараз ви читаєте новину «Українці не хочуть фінансувати чиновників, які їх обдирають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі