понеділок, 03 жовтня 2011 07:45

Україна за репутацією на 40-му місці у світовому рейтингу

Канада має найкращу репутацію серед 50 країн світу. Так вважають експерти нью-йоркського Інституту репутації. Україна опинилася на 40-й сходинці.

Рейтинг уклали за показниками ефективності влади, розвиненості економіки і привабливості середовища.

— Для репутації країни важливо, який масив знань про неї крутиться в міжнародному інформаційному полі, — каже іміджмейкер Віктор Рибаченко, 60 років. — Іноземці дізнаються про Україну хвилями. Спочатку про Чорнобиль, потім — про повстання українців проти фальсифікації результатів виборів 2004-го. І нова хвиля, вбивча — про торгівлю жінками та дітьми. Уже півроку мусується тема про політичні судові процеси та згортання демократії. Дали Україні футбольний чемпіонат Євро-2012 — плюс до репутації. Але за останні роки до нього додалися кілька мінусів, бо говорили, що ми не впораємося.

Американське видання "Форбс" укладає рейтинги. Це добре працює на імідж будь-якої держави. Але хто з українців потрапив до "Форбс"? Лише ті, хто не може надати чітких доказів прозорості та законності своїх капіталів. Ніби й хороше діло, а знов мінуси.

Швейцарія імпортує годинники, Німеччина — авто, Італія — футбол. А що Україна? Руду, метал, хімію — жодного виробу. Ніхто з українців не здобув Нобелівської премії. Про українок, які перемагають на конкурсах краси, говорять значно рідше, ніж про наших дівчат у борделях.

Українцям є чим пишатися вдома, бо ми досить добре знаємо свою країну. Але нам потрібна влада, яка по-господарськи підходила б до наших можливостей. Якщо не виділяють грошей на освіту й культуру, репутації не буде.

Зараз ви читаєте новину «Україна за репутацією на 40-му місці у світовому рейтингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі