пʼятниця, 03 серпня 2012 00:00

"Студенти проковтнули й жахливіші речі"

У липні розмір виплат студентам знизили на 200 грн. Таке сталося через зміни порядку індексації — механізму підвищення доходів, який компенсує різницю подорожчання товарів через інфляцію.

Чому Партія регіонів пішла на такий крок?

— Студенти не голосували за Партію регіонів навіть у Дніпропетровську та Донецьку в  її найкращі часи, — говорить голова Спілки молодих політологів України 29-річний Андрій Єременко. — На проплачені мітинги ходили, але не голосували. Тому влада й вирішила, що не варто витрачати ресурси на чужий електорат.

Чому зменшення не зробили одразу після виборів?

— А за рахунок чого підвищувати інші соціальні виплати? Є пенсіонери та малозабезпечені. Партія регіонів нічого не втратить від  зменшення стипендій, але виграє від збільшення пенсій.

Протести, як у Європі, можливі?

— Ні. Зараз середина літа, канікули. У цей час навіть молоді й завзяті студенти не протестують. До того ж не треба переоцінювати нашу молодь. Студенти проковтнули й жахливіші речі. Наприклад, вбивство Індила (студент Ігор Індило загинув у Шевченківському райуправлінні внутрішніх справ у травні 2010 року. — "ГПУ"). Серед студентів немає достатньої кількості активістів для таких протестів.

Зараз ви читаєте новину «"Студенти проковтнули й жахливіші речі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі