вівторок, 23 серпня 2011 00:00

"Президент принизливо мало місця приділив відносинам із Росією"

 

Стаття президента Віктора Януковича "20 років України: Наш шлях лише починається" вийшла в газеті "Дзеркало тижня. Україна".

"Європейський вибір став основою зовнішньополітичної ідентичності України. А європейські цінності — основою нашого розвитку", — пише глава держави.

Визначає термін, коли Україна стане членом Євросоюзу: "за років 10". Доти "реформуватиме Збройні сили, інші органи сектору безпеки, запроваджуватиме європейські принципи і стандарти, розвиватиме співробітництво з НАТО, іншими безпековими інституціями в Європі".

Запоруку успіху реформ Віктор Янукович вбачає в подоланні корупції:

"Уперше за багато років ми вживаємо справжніх, а не декоративних, як це нерідко було досі, заходів. Але корупцію не можна знищити без забезпечення цілковитої рівності всіх громадян перед законом.

Віднині в Україні немає касти недоторканних і, впевнений, ніколи в майбутньому вже не буде... Жодна посада, жодні статки, минулі чи теперішні, не захистять злочинця. Відновлюється базовий принцип правосуддя — невідворотність покарання".

— Команда президента зацікавлена продемонструвати проєвропейськість його курсу, тому порадила друкувати статтю у виданні, яке не демонструє толерантності до Януковича, — коментує директор Центру політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребинський, 64 роки. — Глава держави приділив відносинам із Росією принизливо мало місця. А ми ж маємо конкретні проблеми, вирішення яких на 70 відсотків залежить від відносин із Москвою. Це і питання газу, і торгівля з Митним союзом, який від нового року почне захищати свій економічний простір, у тому числі й від нас із Китаєм. Ці заходи болюче вдарять по українській економіці.

Зараз ви читаєте новину «"Президент принизливо мало місця приділив відносинам із Росією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі