вівторок, 15 листопада 2011 05:30

"Опозиція готує провокації під час саміту Україна — ЄС"

Опозиція спробує зірвати саміт Україна — Євросоюз, вважає народний депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк.

— Депутат-"бютівець" Андрій Шкіль заявив, що під час ратифікації договору про зону вільної торгівлі з країнами СНД у парламенті буде бійка. Ці повідомлення спеціально запускаються в інформаційний простір, щоб скомпрометувати Україну напередодні саміту з ЄС, — вважає Коновалюк. — Я офіційно заявляю: ратифікація договору про зону вільної торгівлі — це той самий шлях до Європи, що дозволить нам подолати багато негативних явищ, зокрема бідність. Сама угода про ЗВТ, яку 18 жовтня підписав прем'єр-міністр України, — це колосальний успіх для нашої національної економіки. Ми побудуємо правові механізми для розвитку зовнішньої торгівлі, що дозволить отримувати близько 12 мільярдів додаткових доходів до бюджету.

Коновалюк каже, що під час саміту 19 грудня опозиція під виглядом активістів Партії регіонів  пікетуватиме представництво Єврокомісії в Києві.

— Опозиція намагається будь-яким шляхом деструктивно вплинути на те, щоб переговори України з Євросоюзом щодо підписання договору про асоціацію і створення зони вільної торгівлі були провальними, — розповідає "регіонал". — Розгорнута інформаційна компанія, що прив'язувала звинувачення колишнього прем'єра Юлії Тимошенко до нашої європейської перспективи. Посипалися заяви, мовляв, влада змінила вектор розвитку країни. Але ж є маса фактів протизаконної діяльності екс-прем'єра. Наприклад, розкрадання коштів у "Родовід-банку" на понад 600 мільйонів гривень, які Тимошенко відмила зі своїм соратником Турчиновим.

Такими спекуляціями опозиція хоче отримати дешеві преференції на чергових виборах, вважає Коновалюк.

— Те, що Україна буде в ЄС, нам обіцяли ще 2008-го. Але минула влада не виконала жодного пункту з "дорожньої карти" заходів, спрямованих на європейську інтеграцію, — зауважує депутат. — Президент Віктор Ющенко, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко і все їхнє оточення поховало європейські надії. Вони п'ять років витратили на безплідну внутрішню війну. Водночас голова Європарламенту Єжи Бузек заявив, що за останні півтора року ми зробили більше для європейської інтеграції, ніж в усі попередні. Курс  до Європи ніхто не скасовував, а наша дружба з Росією йому не перешкода.

Зараз ви читаєте новину «"Опозиція готує провокації під час саміту Україна — ЄС"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі