середа, 14 жовтня 2009 17:32

Кияни платитимуть за тепло за старими тарифами

Автор: фото з сайту www.tymoshenko.com.ua
  Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко спілкується з трудовим колективом ВАТ ”Луцький автомобільний завод” під час робочої поїздки у Волинську область
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко спілкується з трудовим колективом ВАТ ”Луцький автомобільний завод” під час робочої поїздки у Волинську область

ІЗ листопада киянам повернуть тарифи на житлово-комунальні послуги, за якими вони платили до червневого підвищення. Про це повідомила прем"єр-міністр Юлія Тимошенко.

На брифінгу глава уряду каже, що Кабмін прийшов до компромісу з київською владою:

— Ми досягли повного взаєморозуміння з керівництвом і мерією Києва. Переговорний процес тривав навколо того, що вони зобов"язані виконувати судові рішення і рішення уряду,— наголошує. — У результаті на вимогу Кабінету Міністрів було ухвалено загальне рішення: з 1 листопада 2009 року повернути старі тарифи.

Прем"єрка нагадала, що житлово-комунальні тарифи були свого часу підвищені абсолютно необґрунтовано. За тепло кияни почали платити на 50% більше, за гарячу воду — у 2,5 раза. Зараз, за словами Юлії Володимирівни, немає жодних підстав підвищувати тарифи — не змінюються ціни на їх складові.

Глава уряду підкреслила, що при Міністерстві житлово-комунального господарства створили інспекцію з контролю за необґрунтовано встановленими тарифами. Ця комісія працюватиме не лише в Києві, але і по всій Україні.

— Комісія вже починає переглядати, чи об"єктивними, обґрунтованими були такі підвищення — відносно собівартості, — каже прем"єр. — Де є порушення, необґрунтовані підвищення, — перевірятимемо по кожному місту, кожному селу.

Кабмін профінансує закупівлю 750 шкільних автобусів Луцького автозаводу

Після президентських виборів, упевнена Юлія Тимошенко, необхідно віддати повноваження щодо встановлення тарифів на послуги ЖКХ центральному регулюючому органу, що буде незалежним від політичного впливу.

Опалювальний сезон має розпочатися днями. До нього все готове. Принаймні, усе, що залежало від Кабміну, зроблено, запевняють в уряді.

— У газові сховища закачано 25 мільярдів кубів газу — рекордний об"єм за роки Незалежності, — говорить Юлія Тимошенко. — Створені резерви вугілля й закуплена необхідна кількість ядерного палива.

Для початку опалювального сезону без перебоїв і затримок прем"єр доручила головам усіх обласних держадміністрацій створити спеціальні контролюючі групи. Зі свого боку, прем"єр щодня стежитиме за їхньою роботою та інформуватиме суспільство про те, як розпочинається опалювальний сезон.

Окрім перемоги над київською владою в "тарифній війні", прем"єр виконала ще одну свою обіцянку: знизила ціни на перевалку транзитних вантажів в дев"яти морських торгових портах України. Це сприятиме збільшенню вантажопотоків в українських портах і допоможе в боротьбі з кризою.

З 16 жовтня 2009 року і до 1 квітня 2010-го Міністерство транспорту і зв"язку України запроваджує знижки на транзит окремих товарів у розмірі 20–40%.

— Вводячи привабливі тарифи на переробку транзиту в морських портах України, ми створили зручні умови транзитерам, — каже перший заступник міністра транспорту і зв"язку Василь Шевченко.

Знижки діятимуть в Іллічівському, Керченському, Маріупольському, Ренійському, Усть-Дунайському, Херсонському, Одеському, Бердянському портах і порту "Південний".

Після київського брифінгу прем"єр поїхала з робочим візитом на Волинь, де відвідала Луцький автозавод.

Кілька місяців тому Юлія Тимошенко заявила, що в рамках виконання програми "Шкільний автобус" уряд шукатиме якісних і недорогих виробників. Таке підприємство знайшли. Ще до кінця року Кабмін профінансує закупівлю 750 шкільних автобусів Луцького автозаводу. За словами глави уряду, шкільні автобуси на 21 і 27 місць із зручними сидіннями і теплими покриттям, з місцями для рюкзаків і кондиціонерами повністю відповідають потребам дітей.

Зараз ви читаєте новину «Кияни платитимуть за тепло за старими тарифами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі