середа, 23 травня 2012 05:30

Інтернет-аудиторія зростає через підлітків і пенсіонерів

 

Кількість користувачів світової мережі сягнула в Україні 16,2 млн осіб, свідчить  дослідження компанії "Джі-Еф-Кей". Це 42% дорослого населення країни. Упродовж нинішнього року українська інтернет-аудиторія зросла на 4%.

— Кількість людей, що користуються інтернетом в Україні, зростає на 25-30 відсотків щороку, — каже засновник інтернет-видання "Вотчер" 34-річний Максим Саваневський. — Це відбувається переважно за рахунок залучення людей пенсійного та передпенсійного віку, а також жителів міст із населенням менш як 100 тисяч. У великих містах, хто хотів собі інтернет, уже давно його має. Також зростання аудиторії відбувається за рахунок долучення до мережі нових поколінь людей — 14-16-річних.

Прихід інтернету в малі міста пояснюється трьома причинами, — продовжує експерт. — Перше, у людей почала з'являтися потреба в ньому. Друге, почали протягувати нормальні широкополосні мережі до їхніх хат. Третє, ціни на користування стали доступнішими.

Є проблема з доступом до інтернету у віддалених селах. Урятувати ситуацію може мобільний інтернет, який розвивається швидко. Це світова тенденція. На сьогодні 10 процентів українців користуються мобільним інтернетом.

У наступні роки розширення аудиторії йтиме за рахунок людей середнього і літнього віку. За пару років це зростання припиниться.

Зараз ви читаєте новину «Інтернет-аудиторія зростає через підлітків і пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі