пʼятниця, 12 вересня 2014 05:25

Домовленості Порошенка з Путіним мають бути публічні

Домовленості Порошенка з Путіним мають бути публічні

У вівторок німецький міністр закордонних справ заявив: між Києвом і Москвою є домовленість про виведення всіх російських військ і техніки з території України. І це — добра новина, адже без виведення російських військ із нашої території ніякого миру бути не може.

З повідомлення німецького міністра незрозуміло, в які терміни Путін має вивести свої війська — зараз, під час оголошеного припинення вогню, чи коли захоче? Поки що Путін військ не виводить, а Порошенко зміцнює оборону.

Якщо Путін пообіцяв Порошенкові вивести війська у стислі терміни і виконає обіцяне — це великий плюс. Якщо ж ідеться про виконання всіх російських забаганок, включно зі змінами Конституції, проведенням на Донбасі дострокових місцевих виборів — тоді це може стати варіантом Придністров'я.

Ми несподівано дізналися, причому не від української влади, а від німецького міністра, про одну з непублічних домовленостей у форматі Путін-Порошенко. Чи є між ними інші непублічні домовленості, а якщо є — то які? Щодо статусу Криму, обмеження співпраці України з НАТО і Євросоюзом, приміром?

Путін — ворог, підступний ворог, і свої агресивні плани проти України він не змінить. Щоб ми самі не загнали себе в пастку, усі домовленості Порошенка з Путіним — мають бути публічні.

Зараз ви читаєте новину «Домовленості Порошенка з Путіним мають бути публічні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі