четвер, 04 січня 2007 15:23

Що цього року буде доброго?

Українці вже звикли більше думати про те, з якими труднощами вони можуть зіткнутися в найближчому майбутньому. Звісно, винятком тут не стане і 2007-й — через політичну нестабільність, очевидне подорожчання життя. А що може бути цього року доброго?



Олесь Доній, 36 років, голова Центру досліджень політичних цінностей:

— 2006-й був роком глухого протистояння між гілками влади, старими політичними проектами і старими політиками. Вони вже не відповідають вимогам часу, не можуть сказати якогось нового слова і привести Україну в Європу. Отож 2007-й повинен стати роком пошуку альтернативи. Торішнє протистояння триватиме. Але втома суспільства народжуватиме нові політичні проекти, а згодом і нових лідерів. Навряд чи цей рік буде роком їхнього успіху. Але те, що нові сили з"являтимуться і конкуруватимуть з існуючими, для країни дуже добре.


Ольга Сумська, 40 років, актриса:

— Є якесь дивне хороше передчуття... Кажуть, як рік зустрінеш, так його і проведеш. 2006-й ми зустріли не дуже добре, от він і вийшов важким: програли вибори, я пішла з театру Лесі Українки. Але за поразками йдуть перемоги. Тим більше що свиня — ментально близька Україні істота. Зазвичай зарання не розповідаю про свої плани на майбутнє. Але склавши руки не сиджу, думаю над новими антрепризами, фільмами. Акторам зараз дуже важко, треба проявляти неабияку ініціативу.


Маркіян Лубківський, 35 років, посол України в Хорватії:

— Переконаний, що Україна вступить до Світової організації торгівлі, серйозно просунеться у європейській та євроатлантичній інтеграції. Дуже важливо, щоб наше суспільство пережило щось позитивне, що давало б людям натхнення. Це може бути зростання економіки, якісь міжнародні акції. У людей має відродитися віра в свою державу, у здатність політиків приносити їй користь, а не грузнути в щоденних баталіях.


Ірина Шинкарук, 27 років, співачка:

— Добре буде те, що політики нарешті втомляться сваритися і почнуть щось робити. Люди вже так і чинять, працюють, не звертаючи уваги на політичні сварки і розбірки. Я ще з 2004-го роблю проект — виконання українських народних пісень акапела. І цього року серйозною подією для мене буде випуск альбому з такими піснями. Він стане рискою під певним етапом життя. Альбом вийде через кілька місяців. Можливо, це буде такий собі весняний подарунок для жінок.


Валерій Іванов, 45 років, президент Академії української преси:

— Виборці ще раз переконаються в тому, що наш політикум не готовий працювати на благо суспільства. Й оця втрата ілюзій буде позитивом, бо тверезо оцінювати завжди краще. Щодо мас-медіа, то чогось доброго не бачу. Хіба що зростання західних інвестицій внаслідок бурхливого розвитку українського рекламного ринку. Ті прибутки, які можуть мати західні інвестори, переважають над ризиками від політичної нестабільності в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Що цього року буде доброго?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі