вівторок, 08 червня 2010 01:30

Азаров скаржиться, що його багато критикують

Співдоповідачі Парламентської асамблеї Ради Європи з питань моніторингу виконання Україною своїх зобов"язань Ренате Вольвенд із Ліхтенштейну та Майліс Репс з Естонії минулого тижня відвідали Київ.

— Суттєво збільшилися випадки порушення прав і свобод людини на вільне зібрання, свободу слова та преси, втручання держави у приватне життя. Серйозні звинувачення в порушенні прав міліцією, її брутальному поводженні, — каже Майліс Репс про перші результати моніторингу. — Ми говорили про це ґрунтовно з прем"єр-міністром. Він поскаржився, що його критикують більше, ніж опозицію. Але якщо все це правда, Рада Європи ніколи не змириться з такими серйозними порушеннями.

Співдоповідачі цікавилися просуванням України шляхом реформ.

— Влада запевнила нас, що всі реформи зроблять швидко. В Україні завжди багато обіцяють. І мені впродовж 10 років постійно доводилося чути обіцянки, але результатів було небагато, — каже Ренате Вольвенд.

— Найскладніше Україні даються пакетні закони, які передбачають відчутні зміни. Це реорганізація і реструктуризація прокуратури, кримінально-процесуальний кодекс, єдиний виборчий кодекс. Також важливим є Закон про адвокатуру, закони про боротьбу з корупцією. І, звісно, все те, що пов"язане з виконанням судових рішень.

— Ваші урядовці пообіцяли виконати зобов"язання перед Радою Європи швидко, — додає Майліс Репс. — Але на кожну галузь виділили замало часу, деколи навіть два-три місяці. Боюся, нас чекатиме розчарування. Не уявляю, як можна хутко зробити повномасштабну реформу прокуратури, адже для цього потрібні зміни до Конституції. Деякі реформи розвертають на 180 градусів ту систему, яка існувала в Україні довгі роки. Проте ви ще 1995-го добровільно зголосилися зробити їх.

Зараз ви читаєте новину «Азаров скаржиться, що його багато критикують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі