пʼятниця, 18 березня 2011 06:45

Янукович дрейфує в бік Європи

Генпрокуратура дозволила Юлії Тимошенко поїхати до Брюсселя на саміт Європейської народної партії. Хоча щодо колишньої прем'єр-міністра порушили кримінальну справу.

— Цей дозвіл логічно вписується в останні зміни в публічній поведінці президента Віктора Януковича, — вважає політолог Михайло Басараб, 33 роки. — У його виступах побільшало патріотичних ноток. Ми стаємо свідками дрейфу Януковича в бік державницької позиції, яка в українських реаліях пов'язана із європейським напрямом. Це як сигнал західним країнам, що президент стає демократичнішим і ліберальнішим.

Янукович прагне створити позитивне тло напередодні приїзду президента Єврокомісії — Жозе Баррозу на конференцію до 25-ї річниці Чорнобиля. Він не хоче сваритися із Заходом і повторити долю Лукашенка. Тому йде на поступки Європі. Його щедрий жест — не до екс-прем'єра, а до Заходу.

Юлію Тимошенко ще рано списувати з рахунків. Поїздкою до Брюсселя вона скористається насамперед для самопіару. Прагнутиме зустрічей із європейськими політиками, щоби поскаржитися на переслідування опозиції та дії влади.

Зараз ви читаєте новину «Янукович дрейфує в бік Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі