четвер, 05 червня 2008 18:09

На бактеріологічне обстеження вчителям не дають грошей

48 грн має сплатити кожен учитель Тальнівщини, щоб пройти обов"язкове бактеріологічне обстеження у санстанції. Гроші доведеться витрачати свої, бо районна рада не заклала в бюджет потрібної суми.

Учителі не збираються платити. Вони посилаються на закон і постанову Кабінету Міністрів. Там зазначено, що "всі витрати на проходження медогляду покриваються за рахунок коштів, передбачених на утримання закладів та установ охорони здоров"я". Однак ані в районі, ані в області таких грошей не передбачили.

— Ми не маємо права платити за обстеження вчителів, — стверджує начальник районного відділу освіти 47-річний Володимир Синьогуб. — Це буде нецільовим використанням коштів. Їх мають виділяти установи охорони здоров"я, тобто районна лікарня.

Заступник головного лікаря Валентина Калініченко каже: виділених грошей медикам ледве вистачає на ліки.

На бактеріологічне обстеження вчителів потрібно 36 тис. грн. Учителів без довідки санстанція може оштрафувати та відсторонити від роботи. Хоч таких випадків досі не було. Однак посадовці згадують, як кілька років тому в працівниці одного з дошкільних закладів району виявили збудник сифілісу.

— Гроші таки доведеться шукати в районному бюджеті. Можливо, ми переглянемо показники за підсумками півріччя і знайдемо необхідну суму на медичні огляди, — зауважує заступник голови райдержадміністрації 55-річний Анатолій Комар.

Зараз ви читаєте новину «На бактеріологічне обстеження вчителям не дають грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі