четвер, 13 жовтня 2016 07:45

Вагітну Марію Тихорську збив трактор

Автор: ФОТО З САЙТА www.ictv.ua
  Марія Тихорська із села Городниця Уманського району на Черкащині тримає сина Вадима. Матір загинула в нього на очах. Із хлопчиком займається психолог
Марія Тихорська із села Городниця Уманського району на Черкащині тримає сина Вадима. Матір загинула в нього на очах. Із хлопчиком займається психолог

6 жовтня в селі Городниця Уманського району на Черкащині загинула 22-річна Марія Тихорська. Її трактором збив односелець Сергій Баранчук, 40 років. Жінка була на дев'ятому місяці вагітності.

— За тиждень Машенька мала народжувати. Чекала на дівчинку. Того ранку коляскою відвозила старшенького Вадика у садочок. Йому 2 роки. В центрі села її збив трактор. Зачепив її ковшом і протягнув кілька метрів. Встигла лише вбік відкинути дитину, — розповідає секретар сільської ради 43-річна Валентина Руда. — Це сталося неподалік сільського ринку. Там завжди людно. Всі кинулися до Маші. Односелець Володя Литвинюк зголосився своєю машиною відвезти її до лікарні. З ними поїхала Машина подруга Лариса. Всю дорогу приводила її до тями. Але врятувати Машу лікарі не змогли. Померло і дитя.

Марія родом із села Синьки Ульянівського району на Кіровоградщині. 2012-го познайомилася з однолітком Лук'яном Желізняком. Мешкати вирішили в Городниці.

— Маша з багатодітної родини. З Лук'яном розписані не були. Купили хату в нашому селі, аби жити окремо від батьків. Мали невеличке господарство. Жінка трохи попрацювала у колгоспній їдальні, потім пішла в декрет. Лук'яна забрали в АТО, — каже жінка.

Поховали Марію 8 жовтня.

— Лук'яна відпустили на похорон. Збирає документи, щоб не повертатися на Донбас, а доглядати сина. Хвилюється, аби дитину не забрали соціальні служби. Бо з Машею не були розписані. Батьківство доводитиме через суд, — додає Валентина Михайлівна. — З хлопчиком займається психолог. Він добре розуміє що сталося, переповідає людям.

Сергій Баранчук працює трактористом у ТОВ "Новий Світ-Агро". Того ранку їхав у садок по яблука. У ківш попереду навантажив піддони. Через це погано бачив дорогу, каже.

— До всього, було людно. Біля ринку стояли машини. Назустріч їхала "Волга". Відволікся й не помітив Машу, — говорить Валентина Руда. — Сергій був тверезий. Хороший чоловік, роботящий. Має дружину й двох доньок. Старша Іра навчається в училищі, молодша Настя — другокласниця. Просив пробачення у рідних Маші. Казав, готовий помагати їм усе життя.

Зараз ви читаєте новину «Вагітну Марію Тихорську збив трактор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі