понеділок, 12 січня 2009 19:21

"Золотий глобус" віддали стрічці про індійського бідняка
5

Американська актриса Єва Лонгорія на червоній доріжці заплуталася у довгому шлейфі сукні
Фото: фото: REUTERS/Lucas Jackson
Співачка Бейонс Ноулз була номінована на ”Золотий глобус” за кращу пісню до фільму, однак премії не отримала
Стрічку режисера Денні Бойла ”Мільйонер із трущоб” цьогоріч визнали найкращою
Музикант Брюс Спрінгстін (ліворуч) отримав ”Золотий глобус” за кращу музику до фільму ”Рестлер”. Актор Міккі Рурк — за кращу чоловічу роль у цьому ж фільмі
Актрису Кейт Вінслет із перемогою першим привітав чоловік, режисер Сем Мендес

Кінопремії "Золотий глобус" роздали в ніч на понеділок у готелі "Хілтон" американського міста Беверлі Хіллз, що в Каліфорнії. Найбільше статуеток зібрала мелодрама "Мільйонер із хрущоб" британського режисера Денні Бойла. Її назвали кращим ігровим фільмом та вручили "Глобуси" за кращу режисерську роботу, сценарій та музику.

Головний герой "Мільйонера з трущоб" — 18-річний бідняк Джамал з індійського міста Мумбаї. Він закоханий у Латіку, але не може розшукати дівчини у великому місті. Красуня захоплюється телешоу "Хто хоче стати мільйонером", тому Джамал бере в ньому участь і виграє головний приз. Аби зробити фільм детальнішим, сценарист Саймон Бюфой тричі їздив до Індії і жив там із безпритульними. Режисер довго відмовлявся знімати картину про телешоу. Погодився за умови, що третину сценарію перекладуть мовою хінді — виконавець головної ролі 18-річний актор Дев Патель погано розмовляє англійською.

33-річна актриса Кейт Вінслет отримала два "Золоті глобуси". Перший — за кращу роль другого плану у драмі про Голокост "Читальник". Вінслет зіграла концтабірну наглядачку Ханну. На цю роль спочатку затвердили австралійську актрису Ніколь Кідман. Однак та відмовилася зніматися, коли дізналася, що вагітна.

— Ханна не вміє читати і страшенно цього соромиться, — розповідає Кейт Вінслет про свою героїню. — Аби зрозуміти, як живуть такі люди, я записалася на курси для неписьмених. Мене часто запитують, чи не були присутні на зйомках батьки Девіда (із 18-річним актором Девідом Кроссом жінка знялася у відвертих сценах. — "ГПУ"). Та він же дорослий чоловік! У його віці я вже сама їздила до Нової Зеландії на зйомки.

Вінслет нагородили також за кращу жіночу роль у фільмі "Дорога змін". Актриса зіграла там із Леонардо ді Капріо. Десять років тому, після виходу стрічки "Титанік", їхня кінопара стала популярною. Ді Капріо також номінували на "Золотий глобус". Однак премію за кращу чоловічу роль отримав 52-річний актор Міккі Рурк. У драмі "Рестлер" він зіграв борця Ренді Робінсона, який через травму змушений піти зі спорту. Критики запевняють: цим фільмом Рурк повертається у велике кіно — до "Рестлера" два роки не знімався. На зйомках актор навмисне різав лоба лезом — професійні борці порадили, що так природніше виглядатиме травма боксера.

"Золотим глобусом" за чоловічу роль другого плану посмертно нагородили Хіта Леджера — за роль Джокера у фільмі "Темний лицар". Рік тому актор помер від передозування снодійним. Леджерові було 28. Статок у $20 млн дістався його 3-річній доньці Матільді. За роль Джокера актор отримав із десяток кінопремій. Критики переконані, що Леджер посмертно отримає ще й "Оскар".

"Золотий глобус" називають генеральною репетицією оскарівської церемонії. Торік гучного вручення премій не вийшло через страйк голлівудських сценаристів — оголосили лише імена переможців.

Зараз ви читаєте новину «"Золотий глобус" віддали стрічці про індійського бідняка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі