середа, 08 серпня 2012 00:45

За слово "Путін" оштрафували на тисячу рублів

У понеділок Басманний суд Москви зобов'язав співаків російського хіп-хоп гурту "Макулатура" сплатити по тисячі рублів — 245 грн — штрафу. Напередодні артисти на "МегаВеганФесті" виступили з піснею про російського президента Володимира Путіна.

— Ще легко відбулися. Тисяча штрафу не так і багато. Чув, що музиканти мали відсидіти 15 діб за ґратами, — каже москвич Олег.

Благодійний фестиваль тривав у саду ім. Баумана. Євгеній Альохін і Костянтин Строкольський заспівали "Милиционер будущего": "Эй ты, трутень, запомни, Путин крутень на указательном пальце земной шар крутит. У меня никогда не вставал вопрос за кого голосовать — единоросс".

Коли почали третю пісню, до них підійшли поліцейські й забрали у відділок. Публіка кричала: "Сором".

У відділку артистів звинуватили в неповазі до суспільства й нецензурній лайці.

— Матюків від музикантів зі сцени не чув. Хоча були слова, які не почуєш по Першому національному, — каже організатор фестивалю Олег Озеров.

Музикантів дорогою на концерт, за їхніми словами, намагалася затримати поліція біля  станції метро Щелковська.

У Росії триває суд над трьома співачками гурту "Пуссі Райот", яких затримали у лютому. П'ятеро учасниць гурту в масках у храмі Христа Спасителя в Москві влаштували панк-молебень, проспівавши "Богородица, Путина прогони". Співачок звинувачують у хуліганстві. Їм загрожує до семи років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «За слово "Путін" оштрафували на тисячу рублів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі