понеділок, 03 березня 2008 18:36

За Медведєва проголосували більше людей, ніж за Путіна

У неділю в Росії пройшли президентські вибори. У першому турі переміг кандидат від провладної партії "Єдина Росія" віце-прем"єр Дмитро Медведєв, 42 роки. За попередніми даними, за нього віддали свої голоси 70,2% виборців — 52 млн росіян. Це майже на 2 млн більше, ніж чотири роки тому за Володимира Путіна.

Друге місце за кількістю голосів посів кандидат від КПРФ Геннадій Зюганов — 17,76%, третє — голова ЛДПР Володимир Жириновський — 9,37%. Самовисуванець, лідер Демократичної партії Росії Андрій Богданов отримав 1,29% голосів.

У регіонах різними шляхами намагалися забезпечити максимальну явку виборців. У Краснодарському краї по навчальних закладах розіслали комікси для тих, хто голосував уперше. Головного героя Васю, якому 2 березня виповнилося 18 років, протягом дня переслідувала Галочка, Будильник та пацюк Лариса, доки він не виповнив свій громадянський обов"язок.

В Єкатеринбурзі виборчі дільниці організували в кількох великих торгових центрах, де в неділю завжди багато відвідувачів. У Нижегородській області для більшої явки виборців на деяких державних підприємствах, де працювали дільниці, цей день оголосили робочим.

Дмитро Медведєв родом, як і Володимир Путін, із Санкт-Петербурга. Народився в родині університетського професора. Добре навчався у школі. Там він познайомився зі своєю майбутньою дружиною Світланою, 42 роки. Вони прожили в шлюбі майже 20 років, виховують 12-річного сина.

Окрім роботи в мерії Санкт-Петербурга, де його безпосереднім керівником був Володимир Путін, 1993 року Медведєв заснував фірму "Фінцелл". Нині вона є лідером у лісовій промисловості країни. 1999-го він почав роботу в адміністрації президента. З 2005-го працював віце-прем"єром.

Термін перебування Путіна на посту глави держави офіційно закінчується 7 травня. Ще до президентських виборів він говорив про можливість обійняти посаду прем"єр-міністра, якщо президентом стане Дмитро Медведєв.

Володимир Путін 25 років одружений із Людмилою Шкребньовою, 50 років. Вони познайомилися, коли вона працювала стюардесою на "Калінінградських авіалініях". Путіни виховують двох доньок.

Зараз ви читаєте новину «За Медведєва проголосували більше людей, ніж за Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі