середа, 21 березня 2007 15:43

За 75 днів у Ріо-де-Жанейро загинуло 700 людей

Автор: фото: REUTERS/Bruno Domingos
  На пляжі Копакабана бразильського  Ріо-де-Жанейро встановили 700 дерев’яних хрестів. Так вшанували пам’ять людей, які загинули у місті з початку року
На пляжі Копакабана бразильського Ріо-де-Жанейро встановили 700 дерев’яних хрестів. Так вшанували пам’ять людей, які загинули у місті з початку року

Представники організації "Річка миру" встановили на пляжі Копакабана бразильського Ріо-де-Жанейро 700 дерев"яних хрестів. Це приблизна кількість людей, які загинули в місті з початку цього року.

— Ми хочемо акцентувати увагу на проблемі злочинності, — пояснює Антоніо Карлос Коста, керівник організації. — Хрести виразно показують, серед якого варварства ми живемо.

У Ріо-де-Жанейро — одному з найкрасивіших й найпопулярніших серед туристів міст Бразилії — рівень злочинності більш ніж високий. Могили загиблих наркоторговців і поліцейських на місцевих цвинтарях з"являються щодня. Лише протягом минулого тижня пішли з життя 12 копів. А під час карнавалу, з 17 по 21 лютого, люди кожного дня гинули десятками.

Бразильські поліцейські отримують $400 зарплатні й живуть у бідних хатинах. Там вони стають легкою здобиччю для злочинців. Між ними та правоохоронцями постійно точаться війни за контроль над міськими кварталами. Правозахисні організації часто називають дії поліцейських надто жорстокими і звинувачують їх у самовільних розправах над злочинними бандами.

Жертвами насилля стають і звичайні перехожі. Приміром, у понеділок під час перестрілки загинула 13-річна дівчина. А кількома днями раніше в передмісті Ріо люди в масках розстріляли в потилиці п"ятьох підлітків, які грали у футбол.

Зараз ви читаєте новину «За 75 днів у Ріо-де-Жанейро загинуло 700 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі