пʼятниця, 27 вересня 2013 07:30

У Чикаго діти ходять до школи під охороною

Найвищий показник убивств серед міст США зареєстрували у Чикаго. Торік їх скоїли 500. Таку статистику наводить Федеральне бюро розслідувань. Найбільше злочинів — у біднішій частині міста Саус-сайд із переважно афроамериканським населенням. У районі звичним явищем є війни між бандами та продаж краденої зброї.

Торік за рівнем криміналу лідирував Нью-Йорк. Цього року в місті зареєстрували 419 убивств. Тут живуть 8,3 млн людей, а в Чикаго — 2,7 млн. Загалом смертельних злочинів побільшало у всіх містах США. У мегаполісах — на 1,4%, у менших населених пунктах на 9,7%. Майже 70% їх коять із використанням вогнепальної зброї.

За останні місяці у Чикаго почастішала стрілянина. У травні за одну ніч убили трьох осіб, 20 поранили. В липні у вихідні загинули десятеро. Умирають діти, які випадково потрапили під кулі гангстерів.

Член палати громад Моніка Девіс каже, що це — майже війна. Попросила виставити на вулицях міста патрулі національної гвардії. Для безпеки учнів організували 53 спеціальні безпечні коридори, якими ті можуть ходити до школи.

— Це ганьба для Чикаго. Наших малюків убивають гангстери у перестрілках. Ми мусимо охороняти вулиці, аби малі дійшли з уроків живі, — розповідає місцева, мати двох дітей 32-річна Шарлін Джонсон.

Крім Чикаго та Нью-Йорка, найкривавішими містами визнали Детройт, Філадельфію й Лос-Анджелес.

Зараз ви читаєте новину «У Чикаго діти ходять до школи під охороною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі