вівторок, 22 листопада 2016 00:20

Тіло хворої на рак заморозили

14-річна хвора на рак виборола в суді право на кріогенне заморожування власного тіла після смерті. Це перший випадок у Великій Британії.

Торік у серпні в неї діагностували рідкісну форму раку. Хворобу визнали невиліковною. Дівчина вирішила, кріогенне заморожування є єдиним шансом повернутися до життя.

Мати підтримала доньку. Батько, який після розлучення жив окремо, виступив проти.

— Якщо її оживлять за 200 років, вона не знайде жодного живого родича. Не згадає, що робила до 14 років, — каже батько.

Дівчина надіслала судді листа.

— Мені 14 років. Я не хочу вмирати, але знаю, що помру. Не бажаю, щоб мене ховали під землею. Прагну жити в майбутньому, де знайдуть засіб від раку й розбудять мене. Кріогенне заморожування дає мені шанс вилікуватися і прокинутися, нехай навіть через сотні років. Я хочу отримати його, — написала школярка.

Суд Лондона дозволив процедуру. 17 жовтня дівчина померла.

— Вона відійшла спокійно. Знала, її останню волю виконають, — говорить суддя.

Тіло доправили до США та заморозили в Інституті кріоніки в Мічигані. Процедура обійшлася в 37 тис. фунтів — 1,2 млн грн. Коштами допомогли дід і баба.

Кріогенне заморожування — технологія збереження людей і тварин у стані глибокого охолодження в надії на те, що в майбутньому їх оживлять і вилікують. Зараз це незворотний процес. Жодного пацієнта не повернули до життя. Тому людей піддають кріо­консервації лише після смерті. Центри кріогенного заморожування існують у США та Росії.

Зараз ви читаєте новину «Тіло хворої на рак заморозили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі