субота, 04 травня 2024 18:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Ветеранка російсько-української війни заявила про провал мобілізації в Україні

Ветеранка російсько-української війни заявила про провал мобілізації в Україні
В Україні з політичних причин була провалена мобілізація. Фото: Getty Images

В Україні з політичних причин була провалена мобілізація.

Аби цього не сталося, з людьми потрібно було комунікувати більш вдумливо та системно. Про це в інтерв'ю NV заявила керівниця Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська.

Вона пояснила, що кожен українець хоче розуміти, що в армії він буде застосовувати свої навички та вміння, отримає якісну підготовку та адекватне забезпечення.

Окрім того, надто довго ухвалювали відповідне законодавство. Як наслідок, люди на передовій втомлені та виснажені, а деякі з них "вже по два і більше років без ротацій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для військовозобов'язаних запровадять новий документ: подробиці від Генштабу

"І є величезний запит на справедливість в суспільстві. Люди готові йти, але при тому розуміючи, що і політичні еліти точно так само ризикують. Що поруч на передових позиціях будуть і представники сімей політичних еліт, будуть друзі і депутатів, і топчиновників, будуть їхні близькі родичі, і навіть за ротаційним принципом могли бути певні представники влади", - пояснила Берлінська.

Вона наголошує, що популізм - закликати "піти в окопи" весь парламент та Міноборони, але "за ротаційним принципом до 20−30% можна було б давати".

"Тоді б люди бачили чіткі сигнали того, що вся країна розділяє ці ризики порівно, тому що кожна людина хоче жити, і кожна мама хоче, щоб її донька чи син повернулися живим і здоровим", - пояснила вона.

Вартість мобілізаційної кампанії Києва залежатиме від щомісячного рівня призову і рішень про ротацію.

Водночас вартість утримання одного солдата без зброї оцінюється у 1,2 мільйона гривень. Про це у коментарі Bloomberg сказав заступник міністра оборони України Юрій Джигир.

Він також розповів, що війна в Україні показала низку конкретних корупційних ризиків у Міноборони, але "нова система закупівель допомогла їх ліквідувати".

Зараз ви читаєте новину «Ветеранка російсько-української війни заявила про провал мобілізації в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі