пʼятниця, 03 травня 2024 22:50

Спецтема: Війна Росії проти України

В Міноборони сказали, у скільки обходиться утримання одного бійця ЗСУ

В Міноборони сказали, у скільки обходиться утримання одного бійця ЗСУ
В Міноборони сказали, у скільки обходиться утримання одного бійця ЗСУ. Фото: АрміяInform

Вартість мобілізаційної кампанії Києва залежатиме від щомісячного рівня призову і рішень про ротацію.

Водночас вартість утримання одного солдата без зброї оцінюється у 1,2 мільйона гривень. Про це у коментарі Bloomberg сказав заступник міністра оборони України Юрій Джигир.

Він також розповів, що війна в Україні показала низку конкретних корупційних ризиків у Міноборони, але "нова система закупівель допомогла їх ліквідувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штрафи для ухилянтів збільшать у кілька разів і платитимуть усі - нардеп

За словами Джигира, зараз у Міноборони діє "двоетапний механізм" закупівель - міністерство встановлює політику закупівель, контролює і перевіряє якість, а дві державні компанії контролюють закупівлі, прагнучи знизити потенційні ризики.

"Міністерство також працює з колегами зі США в рамках зусиль із вирішення проблем, пов'язаних із тим, як українські сили зберігають і використовують західні боєприпаси", - сказав Джигир, пославшись на шість інспекцій на військових об'єктах, під час яких вивчали, як зберігають певні види зброї.

Від 18 травня, коли набуде чинності закон про мобілізацію, тих, кого раніше визнали обмежено придатними, почнуть повторно викликати до ТЦК та СП на медкомісію.

В Україні зникає статус "обмежено придатний" і формуються чіткі правила - "придатний/непридатний". З огляду на це військовозобов'язаних поділять на декілька категорій. Про це повідомила директорка департаменту охорони здоров'я Міноборони Оксана Сухорукова.

Зараз ви читаєте новину «В Міноборони сказали, у скільки обходиться утримання одного бійця ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі