пʼятниця, 05 квітня 2013 00:30

Найстаріша європейка не дожила день до іменин

Автор: фото з сайта www.milanotoday.it
  Найстаріша жителька Європи італійка 113-річна Марія Радаеллі дивиться футбольний матч. На ній одяг із символікою улюбленого клубу ”Інтер”
Найстаріша жителька Європи італійка 113-річна Марія Радаеллі дивиться футбольний матч. На ній одяг із символікою улюбленого клубу ”Інтер”

— Їй легко можна було дати 75, — згадує покійну італійську довгожительку Марію Радаеллі її сусідка.

Радаеллі померла у вівторок напередодні свого 114-річчя. Була найстарішою жінкою Європи. 40 років пропрацювала на шовковій прядильній фабриці, її покійний чоловік був сталеваром.

Останні роки провела з дочкою 88-річною Карлою. Вона розповідає, що мати була непримхливою. Часто усміхалася, любила спілкуватися з двома онуками і правнуками.

— Мала гарну шкіру. Щодня приймала прохолодний душ. Після того просила змастити її тіло зволожувальним кремом за 15 євро баночка, — каже Карла.

Марія була фанаткою міланського футбольного клубу "Інтер". Дивилася по можливості всі матчі, збирала постери з обличчями гравців. Любила читати газети і журнали. Зір наприкінці життя мала поганий. Користувалася окулярами на дві діоптрії.

— У мами з батьком різниця у віці була 6 місяців. Тож дні народження святкували  разом. У них був щасливий шлюб. Батько маму обожнював. Мали двох дітей: мого брата, який помер, і мене. Батько більше любив мене, мати — брата, — розповідає Карла.

Каже, мати любила квіти. Часто гуляла у садку. Ліків практично не вживала. Вперше потрапила у лікарню 104-річною. Мала перелом стегнової кістки. Відтоді скаржилася на біль у ногах.

— Їла потроху, але обов'язково все свіже. Улюблена страва — макарони з помідорами. Любила пригубити вина. Ніколи не курила, — розповідає дочка довгожительки.

Титул найстарішої жительки Європи перейшов до співвітчизниці покійної Марії —  113-річної Емми Морано.

300 бліх — акторів німецького блошиного цирку — загинули через люті весняні морози. Їх знайшли мертвими у контейнері для перевезення. Це перший випадок у світі, коли через холод одночасно загинула вся циркова "трупа".

Зараз ви читаєте новину «Найстаріша європейка не дожила день до іменин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі