неділя, 08 липня 2007 16:18

Селяни їли суп із кісток динозаврів

Більш як 20 років тому мешканці одного із селищ провінції Хенань, що в центральній частині Китаю, викопали близько тонни кісток. Вони вирішили, що це рештки міфічного летючого дракона, і почали варити з них їжу. За легендою, вони нібито мають цілющі властивості.

Суп із кісток готували для дітей, що потерпають від судом та запаморочень. Також їх терли на порошок і прикладали до ран. Намагалися лікувати переломи. Селяни продавали кістки й жителям інших поселень. За кілограм брали 4 юані (2,5 грн).

Торік незвичайною знахідкою зацікавився китайський учений Дун Чжімін. Дослідивши її, він дійшов висновку, що це залишки величезного динозавра. Професор розповів мешканцям селища, що рештки не належать дракону. Розчаровані, ті віддали йому 200 кг для подальших досліджень.

На території Хенаню тривають розкопки. Нещодавно там знайшли багато яєць динозаврів і ще два скелети цих доісторичних істот.

Зараз ви читаєте новину «Селяни їли суп із кісток динозаврів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі